Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico čelí ďalším problémom: Prokuratúra začala trestné stíhanie v spore s Matovičom

Fico verzus Matovič pokračuje. Zobraziť galériu (2)
Fico verzus Matovič pokračuje. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kauza Fico verzus Matovič pokračuje. Premiér ešte pred voľbami obvinil lídra Obyčajných ľudí z toho, že mal mať na krku daňové podvody. Ako dôkaz vytiahol dokumenty z daňového úradu, ktoré však nemal ako legálnou cestou získať. Ako sa k nim dostal? Pýtať sa na to bude prokuratúra, ktorá v prípade začala trestné stíhanie!

Vyzerá to tak, že Fico má problém. Prokuratúra v prípade dokumentov, ktorými Fico chcel usvedčiť Matoviča z údajných daňových podvodov, začala trestné stíhanie vo veci porušenia daňového tajomstva. "Bolo začaté trestné stíhanie vo veci pre podozrenie zo spáchania prečinu ohrozenia obchodného, bankového, poštového a telekomunikačného a da)ového tajomstva," píše sa v liste, ktorý zverejnil aktivista, komunálny politik a učiteľ dejepisu Juraj Smatana.

Fico čelí ďalším problémom:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Smatana Juraj)

"V trestnom oznámení, ktoré sme podali spolu s učiteľom a miestnym poslancom za NOVA Vladimírom Dolinayom, predsedom Mladých liberálov Jakubom Nedobom, podpredsedom OKS Ivanom Kuhnom, učiteľom a regionálnym poslancom za Zmenu zdola Jurajom Smatanom, členom SaS Štefanom Pecenom a učiteľom Radoslavom Kovácsom, sme upozornili, že je potrebné overiť, či nedošlo aj ku konaniu z osobitného motívu, ktorým môže byť spáchanie trestného činu z pomsty," uviedol Dostál. Prezentácia informácií o Igorovi Matovičovi zo strany premiéra Roberta Fica totiž podľa nich vykazuje známky politickej odvety za Matovičovu kritiku na adresu Fica, jeho strany a vlády.

Fico nechcel a stále nechce prezradiť, odkiaľ dokumenty zobral. Povedal len to, že boli z verejných zdrojov. Novinárov upozornil, aby sa zaoberali podstatou dokumentu, nie tomu, odkiaľ ho má. "Garantujem, že materiály, ktoré vám predložíme, sú pravé," vyhlásil Fico.

Fico ešte na začiatku februára, tesne pre voľbami, obvinil Matoviča, že je daňový podvodník. "Rovnako mu hrozil rad daňových kontrol a aby sa vyhol zodpovednosti za svoje konanie, fiktívne previedol svoju firmu Igor Matovič–regionPRESS na bieleho koňa, zničil celé účtovníctvo za celú históriu fungovania tejto firmy a prepral 122 miliónov," uviedol Fico s tým, že má na to konkrétne dôkazy.

Matovič sa bránil, ukázal dôkazy, ktoré mal na povale. Odhalil tiež svoje firemné dokumenty, tie mu zhabala polícia. Zároveň vyzval Fica, aby išiel na detektor lži. Národná a kriminálna agentúra (NAKA) prišla do domu v Borovej pri Trnave, aby zaistila účtovnú dokumentáciu týkajúcu sa živnosti šéfa OĽaNO. Matovič im odovzdal viac ako 60 škatúľ dokumentov. Škatule s dokumentmi sú podľa neho dôkazom, že v prípade predaja RegionPressu nešlo o daňový podvod.

Viac o téme: ProkuratúraRobert FicoIgor MatovičJuraj Smatana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu