Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovič prehovoril o tom, čo si musí vybrať pravica: Nešetril pritom drsnými slovami

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Pravicové strany si budú musieť vybrať, či chcú spolupracovať s človekom, ktorý má fotku s mafiánmi, alebo s mafiou. Vyhlásil to dnes líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič po tom, ako si prezval osvedčenie o zvolení za poslanca NR SR.

Matovič takto reagoval na kauzu fotografií, na ktorých je líder Sme rodina Boris Kollár na Kube spolu s odsúdeným bossom bratislavského podsvetia Jurajom Ondrejčákom alias Piťom. "Samozrejme, že ma to mrzí. Politika je bohužiaľ o menšom zle. Ľudia rozdali karty a teraz nebudeme skúšať donekonečna nové voľby, kým to vyjde," uzavrel Matovič.

Kollár označil stretnutie s Ondrejčákom na Kube za náhodu, trvá na tom, že tam nešli spolu a že nie je mafián. Za kauzou fotiek starých desať rokov sú podľa jeho slov ľudia okolo Mariána Kočnera a Tomáša Rajeckého a ich údajné napojenie na bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. "Boja sa Daniela Lipšica, preto budem trvať na tom, aby bol ministrom vnútra," povedal dnes Kollár.

Lipšic Kollárove fotografie komentovať nechcel. "Nie som v pozícii, aby som nad niekým iným moralizoval," uviedol. On sa s mafiánmi "pravdepodobne nefotil". "Aj keď musím povedať, že partner jednej finančnej skupiny bol mojím spolužiakom na gymnáziu," povedal Lipšic. Na otázku, ako by reagoval, keby sa na fotografiách s mafiou objavil niekto zo Smeru-SD, odvetil, že "ktokoľvek prekročí zákon z trestnoprávneho hľadiska, bude musieť niesť trestnoprávnu zodpovednosť".

Bývalý minister vnútra opäť zopakoval, že v zločineckých kruhoch a v prostredí finančných skupín vládne panika. Majú podľa neho záujem o to, aby nevznikla pravicová vláda, pretože im pôjde po krku. Lipšic im odkazuje, že zavedie trestnoprávnu zodpovednosť aj pre vysokopostavených politikov či finančníkov. "Je a bude to vojna nervov, a ja mám tie nervy pevné," dodal.

Viac o téme: Igor MatovičOĽaNO-NOVA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu