Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Takto vidí utečeneckú krízu Kaník: Musíme si chrániť naše hranice!

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Migračná kríza vyostruje napätie v Európe, je preto nevyhnutné prijať rozhodné opatrenia. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS) s tým, že Európa musí dôsledne ochraňovať vonkajšie hranice a zabezpečiť, že migranti budú zachytení a umiestnení do utečeneckých táborov, kde bude prebiehať azylová procedúra.

"Každý migrant povie, že je utečenec. To, či niekto uteká pred vojnou, alebo má iné záujmy, sa dá zistiť až za nejaký čas a dovtedy musí daný človek čakať na rozhodnutie. Až keď sa toto vyrieši, potom môže Európa uvažovať nad tým, ako zrýchliť azylový proces pre tých, ktorí už v EÚ sú," odkázal Kaník.

Aj preto považuje poslanec povinné kvóty v tomto čase za nič neriešiace. "Nevyriešia problém, ak tu budú denne prúdiť tisíce a tisíce nových migrantov. Kvóty tak ostanú len pozvánkou pre ďalších," myslí si. Podľa Kaníka môžu kvóty nastúpiť až vtedy, ak bude migračná vlna pod kontrolou. "Kým to nebude, sú nezmyslom," povedal.

Konečným riešením problému má byť stabilizácia situácie v krajinách, odkiaľ migranti prichádzajú. "Smutné je, že Európa spí a dlhodobo nereaguje dostatočne rýchlo a rázne na veci, ktoré sú zjavné. Je tu potrebný jednotný postoj EÚ," dodal.

Viac o téme: Ľudovít Kaník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu