Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Fico na výlete v Moskve: Slovenskí štátnici sa stretnú aj s Putinom

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Slovenský premiér Robert Fico dnes spolu s niekoľkými ďalšími vládnymi činiteľmi odcestoval na dvojdňovú zahraničnú návštevu Moskvy. Jeho rozhovorom s najvyššími predstaviteľmi Ruskej federácie budú podľa tlačového odboru Úradu vlády SR dominovať ekonomické témy.

Spolu s premiérom odcestovali do ruskej metropoly aj podpredseda vlády a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák, minister životného prostredia Peter Žiga a minister školstva, vedy, výskumu a športu Juraj Draxler. Fico sa v rámci pracovnej návštevy stretne s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom, predsedom Štátnej dumy Sergejom Naryškinom, predsedom vlády Dmitrijom Medvedevom a ministrom obchodu a priemyslu Denisom Manturovom. Naplánované je tiež krátke stretnutie premiéra s prezidentom Medzinárodnej investičnej banky.

Témou rokovaní bude slovensko-ruská spolupráca v rôznych oblastiach spoločného záujmu. Fico chce hovoriť o zmluve o dodávkach ropy na Slovensko a otvoriť plánuje aj otázku dodávok plynu v súvislosti s vyhlásením Gazpromu o ukončení tranzitu plynu cez Ukrajinu v rokoch 2018 alebo 2019 a o dosahoch tohto rozhodnutia na Slovensko.

Ďalšou témou by malo byť spracovanie použitého jadrového paliva, cyklotrónové centrum či spolupráca v oblasti pôdohospodárstva," doplnil úrad vlády. Premiér sa do vlasti vráti v utorok 2. júna vo večerných hodinách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu