Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

KDH chŕli síru na vládu: Rezignovala na reformy, Slovákom tak život nezlepší!

Miloš Moravčík
Miloš Moravčík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka rezignovala na reformy a tak Slovákom život nezlepšia. Ako povedal Moravčík pre agentúru SITA, skutočné reformy v Národnom programe reforiem Slovenskej republiky chýbajú.

„Vláda na skutočné reformy zjavne rezignovala,“ konštatoval. Podľa neho je až tragikomické, že nový Národný program reforiem takmer žiadne reformy neobsahuje. „Nepíše sa tam o znížení DPH, ktorým sa Robert Fico ako opozičný politik rád prezentoval. Nepíše sa tam ani o znížení dane z príjmov, ktorá odrádza investorov od príchodu na Slovensko. Píše sa tam však o tom, že súčasná vláda nestihne zjednotenie výberu daní a odvodov. Nestihne sa tiež zavedenie elektronických služieb pre pacientov a ani integrácia poskytovania zdravotnej starostlivosti,“ upozornil Moravčík.

Keďže vláda podľa podpredsedu KDH takmer žiadne reformy nerobí, tak do tohto materiálu nemala čo dať. „Nakoniec tam dala veci, ktoré tam nepatria. Príkladom je zámer postaviť novú nemocnicu. Aká to je reforma postaviť nemocnicu? A ešte cez extrémne predražený PPP projekt, za ktorý mohli byť nemocnice dve? Veď to nakoniec ostatné reformy len a len pribrzdí. Peniaze nezostanú na nič iné, len na predražené projekty, ktoré zostanú po súčasnej vláde,“ vyhlásil. 

Národný program reforiem by mal podľa Moravčíka obsahovať návrhy významných zmien, ktoré prinesú udržateľný rast zamestnanosti a lepšiu životnú úroveň. Upozornil, že vládou schválený materiál však takmer nič také neobsahuje. „Jedinou akou takou reformou je zavedenie praxe na stredných odborných školách. Aj to je žiaľ navrhnuté len v prospech veľkých podnikov a diskriminuje remeselníkov, živnostníkov a iných malých podnikateľov,“ dodal. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu