Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Galkovej dovolenky pred osudným platením: Čo sa dialo po výpovedi o falošných eurách!

Ľubomír Galko na dovolenke so svojou manželkou Dankou v zábavnom parku pri Ravene Zobraziť galériu (4)
Ľubomír Galko na dovolenke so svojou manželkou Dankou v zábavnom parku pri Ravene (Zdroj: Foto: ĽG)

BRATISLAVA – Exminister obrany Ľubomír Galko zažil s rodinou pri návrate z dovolenky v Taliansku poriadny šok. Na benzínovej pumpe v Rakúsku zamestnanec odhalil, že bankovka, ktorou chceli zaplatiť, je falošná. Na polícii museli vysvetľovať, ako sa k nej dostali. Našťastie, všetko sa dobre skončilo, šéf rezortu sa vrátil s rodinou domov a postih zo strany rakúskej polície mu nehrozí.

"Rakúski policajti nám po spísaní zápisnice povedali, že vec je z ich pohľadu uzavretá," povedal bývalý šéf rezortu obrany. Na jeho otázku, čo nasleduje ďalej, mu policajti odpovedali, že celú vec postúpia na ďalší administratívny úkon, kde ju uzavrú.

"Nevyplýva nám z toho žiaden postih," vydýchol si Galko so slovami, že po nepríjemnom incidente ho už rakúski muži zákona viac nekontaktovali a spokojne sa s rodinou vrátil do Bratislavy.

Manželia sa kochali krásnym pohľadom na San Marino
Zobraziť galériu (4)
Manželia sa kochali krásnym pohľadom na San Marino  (Zdroj: Foto: ĽG)

Koniec leta sa exminister rozhodol so svojou rodinou tráviť v slnečnom Taliansku. Všetko bolo ideálne a dovolenka vydarená, až na nepríjemný návrat domov.

Po prejdení taliansko-rakúskych hraníc chcela rodina na benzínke natankovať. Manželka vytiahla z Galkovej peňaženky stoeurovku a podala ju dcérinmu priateľovi, aby účet uhradil. Na obrovské prekvapenie, zamestnanec pumpy vďaka špeciálnemu prístroju odhalil, že bankovka je falošná. Spustili sa nepríjemné opletačky s vysvetľovaním. Galko ale uviedol, že rakúski policajti boli slušní. To, že je bývalý minister, im povedal až po výsluchu.

 

FOTO Galkovej dovolenky pred
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: ĽG)

Falošná stoeurovka sa k nemu podľa jeho slov dostala po vydaní peňazí v kamennom obchodíku v San Marine po tom, čo si tam s rodinou kúpili suveníry.

"Som z toho veľmi nešťastný a znepokojený. Bol to pre nás všetkých nepríjemný zážitok,“ opísal skúsenosť. Exminister odporúča každému, aby si bankovky poriadne kontroloval. Od rakúskych policajtov sa totiž dozvedel, že v obehu je množstvo falošných najmä 50 eurobankoviek.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu