Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Taliani chytili gang výrobcov falošných eur: Doplatil na nich aj exminister Galko?

Falošné eurá Zobraziť galériu (3)
Falošné eurá (Zdroj: Foto: Facebook)

NEAPOL - Skvelým úlovkom sa môžu pochváliť talianski policajti. V pivnici jedného z neapolských domov našli neuveriteľných 53 miliónov eur, všetky bankovky boli falošné. Polícia majiteľa domu zadržala, musí toho veľa vysvetľovať.

Hromadu falošných peňazí zadržali policajti v pivnici neapolského domu. Mesto je neslávne známe sídlom talianskej mafie. Doteraz ide o jeden z najvýznamnejších prípadov zhabania falošných peňazí.

Taliani chytili gang výrobcov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Ako informovali kompetentní, pri prehliadke v dome našli "horu" eur napchatých v pivnici. Dokopy tam bolo 53 miliónov v 100, 50, 20 a 10 eurových bankovkách. Stovky tisíc kusov bolo pripravených na distribúciu. Na mieste zatkli majiteľa domu 51-ročného Antonia Sgambatiho. Podľa polície mohol peniaze falšovať, odovzdávať a prenášať v rámci štátov.

Prokuratúra v Neapole podľa leggo.it už začala vyšetrovanie. Momentálne pracuje na rekonštruovaní reťazca, ktorý má určiť zodpovedných. Pátrajú po výrobcoch, ale aj po distribučných kanáloch. 

Taliani chytili gang výrobcov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Falošné peniaze v Taliansku znepríjemnili dovolenku aj exministrovi obrany SR Ľubomírovi Galkovi a jeho rodine. Pri minuloročnom septembrovom návrate z Talianska musel vysvetľovať platbu falošnými peniazmi. Na benzínke chcel priateľ jeho dcéry zaplatiť Galkovými peniazmi. Na veľké prekvapanie, personál mu oznámil, že stoeurovka je falošná. Všetko sa našťastie vysvetlilo, exminister netušil, čo má v peňaženke. Falošná bankovka sa k nemu dostala, keď nakupoval suveníry v talianskom kamennom obchodíku a predavačka mu ich vydala.

Galko sa dostal na policajnú stanicu, kde celú situáciu opísal. Muži zákona mu vtedy povedali, že podobné prípady sa v ich krajine stávajú, žiaľ, veľmi často.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu