Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Za 150-tisíc eur chcú zrekonštruovať našu ambasádu v Londýne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí chce na budúci rok zrekonštruovať budovu slovenskej ambasády v Londýne, do opráv plánuje investovať 150-tisíc eur.

S rekonštrukciou budovy nášho zastupiteľského úradu sa počíta už aj v prvom zverejnenom návrhu rozpočtu na budúci rok. "Budova zastupiteľského úradu Londýn bola postavená a odovzdaná do užívania v roku 1969 a od tohto času nebola komplexne rekonštruovaná, čomu zodpovedá aj jej súčasný stavebno-technický stav a technologické vybavenie," povedali z tlačového odboru rezortu diplomacie s tým, že opravu budovy veľvyslanectva plánuje ministerstvo zahraničných vecí už dlho.

"Vzhľadom na rozpočtovú situáciu v rezorte však neboli doteraz realizované žiadne práce".

Rezort diplomacie by mal na budúci rok hospodáriť s takmer 120 mil. eurami, čo je v porovnaní so schváleným rozpočtom na tento rok približne o 4,2 mil. eur viac. Na kapitálové výdavky bude mať ministerstvo k dispozícii 3,72 mil. eur.

Okrem opravy londýnskej ambasády plánujú peniaze použiť aj na rekonštrukciu sídla NATO, nákup dopravných prostriedkov a bezpečnostné úpravy na úradoch v zahraničí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu