Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovenská pošta dá na obnovu a sťahovanie pobočiek 3 milióny eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Spoločnosť Slovenská pošta, a. s. plánuje v tomto roku investovať do rekonštrukcie a sťahovania svojich pobočiek, ako aj výstavby bezbariérových prístupov celkovo vyše 3 mil. eur.

Z toho priamo na veľké aj drobné stavebné úpravy, mimo opráv, chce použiť 2,6 mil. eur, na sťahovanie poštových pobočiek do nových priestorov 317 tis. eur a na výstavbu bezbariérových prístupov pre hendikepovaných ľudí a mamičky s kočíkmi 96 tis. eur.

Rekonštrukcie sa budú týkať poštových pobočiek po celom Slovensku. "V rámci veľkých opráv plánujeme zrekonštruovať pošty Čadca 1, Sereď 1, Soľ, Rovinka," informovala v utorok hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. Napríklad, v Krupine bude zmodernizovaná poštová hala, na poštách Levice 1, Topoľčany 1, Prievidza 1 sa zas vybudovali klimatizované priestory pre klientov.

"Slovenská pošta do 30. júna 2014 presťahovala do nových, modernejších priestorov tri prevádzky, a to v Banskej Bystrici pošta 11, v Novej Polianke a Dvorníkoch nad Váhom," uviedla Pondelová. "Do nových priestorov sa tento rok premiestnia aj pošty Lovce, Rimavská Sobota 3, Michalovce 5, Turzovka, Jablonov pri Levoči a Ružomberok 6," dodala.

Slovenská pošta zriadi do konca tohto roka tri nové pobočky v Bratislave - dve z nich v obchodných centrách Eurovea a Bory Mall s plochou 178, resp. 320 štvorcových metrov a tretiu na ulici Lovinského.

"Stratégiou Slovenskej pošty je umiestňovať nové pobočky do obchodných centier s vysokou koncentráciou obyvateľstva práve kvôli lepšiemu komfortu pre zákazníkov," povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker.

Pošty v obchodných centrách budú poskytovať komplexné služby. Nový vyvolávací systém usmerní zákazníkov k priehradkám podľa vybranej služby. Súčasťou pobočiek bude aj integrované obslužné miesto, na ktorom si klienti budú môcť vybaviť výpis z obchodného registra na právne účely, z listu vlastníctva alebo z registra trestov.

Slovenská pošta v minulom roku zrekonštruovala 36 pôšt, z toho kompletne trinásť, a päť pobočiek presťahovala do nových priestorov. Náklady na všetky rekonštrukcie a presťahovanie pobočiek vlani dosiahli 2,06 mil. eur. Pošta v uplynulom roku otvorila svoju najmodernejšiu pobočku v nákupnom centre Centrál v Bratislave.

Slovenská pošta, a. s. vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur a prevádzkuje sieť viac ako 1 500 plne automatizovaných pobočiek. Spoločnosť tak môže okrem klasických poštových služieb poskytovať aj finančné, bankové, komunikačné a elektronické služby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu