Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ombudsmanka sa sťahuje, nové priestory ušetria desaťtisíce eur

Jana Dubovcová
Jana Dubovcová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kancelária verejného ochrancu práv po vyše dvoch rokoch hľadania nového sídla zmení svoju adresu a presťahuje sa zo súkromnej do štátnej budovy. Po novom bude sídliť v budove Správy služieb diplomatického zboru na Grösslingovej ulici v centre Bratislavy.

V priestoroch donedávna sídlilo zastúpenie Rozvojového fondu OSN (UNDP). Ombudsmanka sa do nových priestorov presťahuje v apríli budúceho roka. Informoval Ján Glovičko z Kancelárie verejného ochrancu práv.

Ako uviedol, kancelária ušetrí oproti súčasnému komerčnému prenájmu takmer 50-tisíc eur za rok. "Pred nástupom Jany Dubovcovej do funkcie platila kancelária prenájom 262-tisíc eur. V súčasnosti platí 192-tisíc. V štátnej budove zaplatí takmer polovicu pôvodnej sumy komerčného nájmu - 140-tisíc eur," doplnil.

Kancelária plánuje ušetrené peniaze využiť na rozšírenie činností verejnej ochrankyne práv. "Zmena sídla je finančne výhodná aj pre Slovenskú republiku. Peniaze za nájom, ktoré kancelária bude hradiť štátnej akciovej firme, sa vrátia štátu cez vyplácané dividendy," priblížil Glovičko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu