Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rozkol v Lipšicovej strane: Liberáli z SaS odišli z rokovania, toto by si nedovolil ani Mečiar!

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Republiková rada strany NOVA dnes v Detve schválila návrh predsedu Daniela Lipšica na zmenu stanov. Lipšic navrhol zrušenie ideologických frakcií v strane a zníženie počtu podpredsedov. V súčasnosti prebieha voľba nových podpredsedov. Lipšic navrhol, aby sa nimi stali Jana Žitňanská, Marcel Klimek a Gábor Grendel.

Liberáli s návrhom Lipšica nesúhlasili. Podľa informácií  opustili rokovanie rady, ale stále sa nachádzajú v budove, kde prebieha rokovanie. Liberálnu frakciu tvoria v NOVA najmä poslanci NR SR Jozef Kollár, Daniel Krajcer, Juraj Miškov, Martin Chren a Juraj Droba, ktorí pred rokom odišli z SaS.

Liberáli považujú zmenu stanov za silovú a nedemokratickú

Poslanci Národnej rady SR z liberálnej platformy hnutia Nova Daniel Krajcer, Juraj Miškov, Jozef Kollár, Martin Chren a Juraj Droba považujú spôsob schválenia zmeny stanov na dnešnom zasadnutí republikovej rady hnutia za silový a nedemokratický.

Ako uviedli v spoločnom stanovisku, tesne pred hlasovaním predseda Novy Daniel Lipšic účelovo odvolal viac ako 20 neprítomných členov republikovej rady, aby takto znížením kvóra zaistil schválenie svojho návrhu na zmenu stanov. „Sme presvedčení o tom, že toto by si nedovolil ani Vladimír Mečiar. Naše ďalšie kroky budú, že v najbližších dňoch si zvoláme stretnutie členov občianskeho združenia Liberálna dohoda a tam sa dohodneme o ďalšom postupe,“ povedal Kollár. Podľa Krajcera je zmena stanov zlá, pretože ide proti spájaniu, ktoré sa v Nove začalo pred rokom a ktoré by podľa poslancov z liberálnej frakcie Novy malo pokračovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu