Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V hnutí NOVA majú podľa Lipšica naďalej priestor aj liberáli

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

DETVA - V hnutí NOVA majú naďalej priestor aj ľudia s liberálnym zmýšľaním, dnešná zmena stanov neznamená ideologický posun hnutia. Uviedol to po dnešnom zasadnutí republikovej rady hnutia NOVA jeho predseda Daniel Lipšic s tým, že dnešné zasadnutie považuje za začiatok reštartu hnutia.

„Myslíme si, že Slovensko stále potrebuje hnutie a ľudí, ktorí budú presadzovať spravodlivosť na Slovensku a to, aby štát pomáhal tým, ktorí to potrebujú. V tomto, si myslím, že vieme byť autentickí, pokiaľ sa vrátime k tomu, s čím NOVA vznikla pred rokom a pol,“ vyhlásil Lipšic.

Ako ďalej informoval, zmena stanov znamená hlavne zrušenie ideologických frakcií, respektíve ich mocenského postavenie v hnutí a zníženie počtu podpredsedov. „Nova nebude ideologické hnutie. U nás majú priestor liberáli, konzervatívci, umiernení konzervatívci, ale nechceme to vyhraňovať do nejakých ideologických frakcií,“ povedal Lipšic s tým, že okresní predsedovia i šéfovia odborných klubov z liberálnej frakcie zostávajú na svojich postoch. Odmieta obvinenie, že zmenu stanov presadil nedemokraticky účelovým znížením počtu členov republikovej rady, ako to uviedli poslanci Národnej rady SR z liberálnej platformy hnutia. To, že po eurovoľbách odvolal viacerých okresných podpredsedov, podľa neho nijako nesúviselo s ich postojom k zmene stanov, navyše ani nešlo o členov liberálnej frakcie. „Chápem, že možno kolegovia, keď mali predstavu o inom zastúpení v orgánoch hnutia, teraz cítia sklamanie. Pre mňa je dôležité hnutie a nie osobné ambície konkrétnych ľudí,“ dodal Lipšic. 

Za podpredsedov hnutia NOVA dnes jeho republiková rada na Lipšicov návrh zvolila Janu Žitňanskú, Gábora Grendela a Marcela Klimeka. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu