Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Simon: Súdny proces s firmou Taper považujem za politickú perzekúciu

Zsolt Simon
Zsolt Simon (Zdroj: SITA)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Na Okresnom súde v Rimavskej Sobote sa dnes začalo hlavné pojednávanie v spore medzi poslancom Národnej rady SR Zsoltom Simonom (Most-Híd) a drevárskou firmou Taper. Ako povedal Simon, súdny proces považuje za politickú perzekúciu.

Dôvodom sporu bol brífing Simona z 3. júna 2013, na ktorom poukázal na hospodárenie štátneho podniku (š. p.) Lesy SR. Problematický mal byť vzťah medzi štátnym podnikom Lesy SR, súkromnou spoločnosťou Smrečina a firmou Taper, ktorej spoločníkom je súčasný minister životného prostredia Peter Žiga.

Na podnet bývalého riaditeľa Lesov SR Igora Viszlaia zastavil š. p. dodávky dreva pre spoločnosť Smrečina pre narastajúci dlh. Riaditeľovi š. p. to prikazuje aj vnútorná smernica, podľa ktorej musia prerušiť dodávky dreva pre subjekty, ktorým narastie dlh do určitej výšky.

Po vymenovaní súčasného generálneho riaditeľa Lesov SR Ctibora Határa š. p. obnovil dodávky pre Smrečinu a dodal jej surovinu v hodnote 1.280.000 eur, pričom dostal zaplatené 140.000 eur. Spoločnosť Taper v rovnakom čase za dodávky vyfakturovala sumu 182.000 eur a dostala zaplatené 185.000 eur.

"Tento súdny proces považujem za politickú perzekúciu iba preto, že som ako opozičný poslanec mal odvahu pýtať sa na hospodárenie a konanie štátneho podniku, ktorý sa dostal do straty. Keďže je to štátny podnik, na túto stratu sa skladáme my všetci obyvatelia tohto štátu. Dnes som na súde navrhol, aby boli vypočutí obaja dotknutí riaditelia štátneho podniku," povedal Simon. Okresný súd v Rimavskej Sobote odročil pojednávanie na neurčito.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu