Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík a Oravec z SaS podali kandidátku do eurovolieb

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Kandidáti do eurovolieb za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Ján Oravec a Richard Sulík dnes podali kandidačnú listinu pre voľby do Európskeho parlamentu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka sú májové voľby oveľa dôležitejšie, ako by sa mohlo zdať. "Voliči rozhodnú, či bude pokračovať bruselské regulačné šialenstvo a korupcia okolo eurofondov, alebo proti tomu konečne zabojujeme. Zaregistrovaním listiny sme zároveň odštartovali naše eurovolebné turné po 135 mestách a obciach Slovenska,“ uviedol Sulík vo svojom stanovisku. Kandidačnú listinu odniesol splnomocnenec a podpredseda strany SaS Ľubomír Galko. "Som presvedčený, že s takýmto silným tímom budeme úspešní,“ zhodnotil Galko. 

Voľby do europarlamentu sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 24. mája. V SR pôjde o tretie eurovoľby, predtým sa konali v rokoch 2004 a 2009. Naposledy si Slovensko volilo 13 europoslancov. Účasť na voľbách do EP na Slovensku bola nízka, v roku 2009 prišlo k urnám 19,64 percenta oprávnených voličov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu