Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Prihláška na VŠ obsahuje údaje o "rodičovi" a "rodičovi"

Prihláška na VŠ, rodič a rodič
Prihláška na VŠ, rodič a rodič (Zdroj: Facebook.com)

BRATISLAVA – Prihláška na vysoké školy pre študentov obsahuje podľa podpredsedníčky KDH Miroslavy Szitovej údaje o rodičovi a rodičovi, nie matke a otcovi. Ako dnes povedala Szitová, doteraz takéto údaje na prihláškach neboli vôbec požadované. Nový vzor prihlášky má ministerstvo na svojej internetovej stránke.

Podľa Szitovej vláda nechráni rodinu. Zároveň upozornila, že prioritou a záväzkom vlády SR voči občanom je Programové vyhlásenie, v ktorom sa súčasná vláda zaviazala presadzovať, aby rodinná politika bola centrom záujmu sociálnej politiky štátu.

„Hlási sa k dôslednému uplatňovaniu základnej zásady Zákona o rodine, kde je manželstvo definované ako jedinečný zväzok medzi mužom a ženou, ktorý má spoločnosť chrániť. Kroky vlády i ministerstiev však dokazujú opak a tlak je sústredený najmä na deti a mládež,“ zdôraznila.

Szitová upozornila, že vlna nespokojnosti občanov a rodičov, sa zdvihla už pri vydaní učebnice pre stredné školy s propagáciou gender ideológie, ktorú financovalo ministerstvo zahraničných vecí. Ďalšie reakcie rodičov prišli pri zaradení nového „Hupsovho“ šlabikára, v ktorom je otec nahrádzaný susedom.

„Minister školstva, aj na tlak verejnosti, učebnicu pre stredné školy odmietol podpísať, obsah šlabikára dal upraviť. Obe učebnice však sú na knižnom trhu a riaditelia škôl ich môžu pre potreby školy obstarať,“ konštatovala. Pred niekoľkými dňami sa zas objavila informácia o iniciatíve organizovať sexuálnu osvetu pre mladistvých jedným občianskym združením.

„Prednášať mali dvaja známi sexuológovia Radim Uzel a Danica Caisová. Pôvodne mala byť táto iniciatíva podporovaná ministerstvom školstva a výborom OSN. Ministerstvo však akékoľvek spojenie s prednáškami odmietlo. Znovu zostáva zodpovednosť na riaditeľoch škôl,“ upozornila Szitová. Podpredsedníčku KDH zaujíma, či sú úradníci na ministerstvách nekompetentní, alebo konajú s tichým súhlasom svojich ministrov a vlády Smeru-SD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu