Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SMK kritizuje Ľudovú platformu: Hrušovský je slabý, nemá šancu poraziť Fica

József Berényi
József Berényi (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prezidentský kandidát strán Ľudovej platformy Pavol Hrušovský nemá šancu vo voľbách poraziť premiéra a kandidáta Smeru Roberta Fica. Na tlačovej konferencii po rokovaní Republikovej rady to vyhlásil predseda SMK József Berényi.

"Vnímame, že kandidát Ľudovej platformy zaostáva za ostatnými kandidátmi, nie je najväčším vyzývateľom Roberta Fica, čo je nelichotivá vizitka pre Ľudovú platformu," povedal dnes Berényi. Hrušovský podľa neho nemá "schopnosti a predpoklady na to, aby sa dostal do druhého kola, respektíve porazil Roberta Fica".

Vysoké preferencie kandidáta Andreja Kisku v prieskumoch sú podľa neho prekvapením, keďže za sebou nemá silnú stranu. "Zatiaľ nevieme, čo bude znamenať pre Slovensko, ak sa pán Kiska dostane do druhého kola a bude vyzývateľom Roberta Fica," uviedol. SMK chce urobiť všetko preto, aby na poste prezidenta SR nastala zmena a bol tam spoľahlivý človek.

Berényi hovorí, že kandidát SMK Gyula Bárdos si postupne získava priazeň voličov. "Kampaň prebieha vo veľmi pozitívnej nálade, ľudia vnímajú našu kandidatúru veľmi dobrým spôsobom. Pochopili, že ide o to, aby sme ukázali, že sme rovnocennými občanmi tejto republiky," vyhlásil líder SMK. Bárdos je podľa neho kandidát, ktorý spája a nerozdeľuje. "Očakávame veľmi dobrý výsledok v prezidentských voľbách," dodal.

"Pán József Berényi a strana SMK uprednostnili svoje stranícke záujmy nad záujmom Slovenska," reagoval Hrušovského hovorca Martin Krajčovič. Dodal, že SMK svojím "kandidátom, ktorý je úplne bez šancí", nepriamo podporila kandidatúru Roberta Fica a ďalších kandidátov, ktorí už v minulosti preukázateľne zneužili maďarskú kartu.

Prvé kolo prezidentských volieb sa na Slovensku uskutoční v sobotu 15. marca. Pokiaľ v ňom ani jeden kandidát nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov, v sobotu 29. marca sa uskutoční druhé kolo. V ňom sa stretnú dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Zvolený kandidát sa ujíma funkcie prezidenta SR zložením sľubu. Skladať ho bude 15. júna, keď sa skončí funkčné obdobie súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi.

Oficiálnymi kandidátmi na prezidenta SR sú premiér Robert Fico (Smer-SD), manažér a filantrop Andrej Kiska, expredseda KDH Ján Čarnogurský, šéf klubu KDH Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS), Jozef Behýl, expolitik Milan Kňažko, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, nominant SMK Gyula Bárdos, Milan Melník, kardiológ Viliam Fischer, Stanislav Martinčko, kandidát KSS Ján Jurišta, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a poslankyňa NR SR Helena Mezenská z OĽaNO.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu