Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smelé tvrdenie Freša: SDKÚ má na to, aby vyhrávala voľby

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SDKÚ-DS má podľa predsedu strany Pavla Freša na to, aby vyhrávala voľby.

„Kto iný vyhral v župných voľbách? Kto tam urobil najhlbšiu brázdu, no SDKÚ-DS,“ povedal Frešo v rozhovore s tým, že strana dokázala vyhrávať voľby. Podľa neho SDKÚ-DS v marci 2012 dosiahla svoj historické minimum a bola na prahu zvoliteľnosti.

„To, kam ju teraz vedieme je, aby sa od tohto odrazila a v každých ďalších voľbách bola úspešná. Na tom usilovne pracujeme,“ konštatoval. Chce, aby strana dokázala vo voľbách do europarlamentu aj v komunálnych voľbách, že získava dôveru voličov.

V župných voľbách SDKÚ-DS podľa Freša vyoralo najhlbšiu brázdu. „SDKÚ-DS má štruktúry, nešla nikde na Slovensku do predvolebnej koalície so Smerom. To znamená, že bola dôslednou alternatívou,“ zdôraznil s tým, že župné voľby boli prvým pomeraním sily so Smerom a s ľavicou.

„Trochu cítim smútok, že neprišlo k užšej spolupráci hlavne v Nitre, Banskej Bystrici, v Košiciach nielen strán ako je Most-Híd, KDH, SDKÚ-DS a ale aj tých ostatných strán. Z toho môžeme mať jedno veľmi silné poučenie, že musíme pracovať na tom, aby sme boli alternatívou,“ povedal. Frešo odmieta vzájomné doťahovanie sa medzi stredopravými stranami. „To nie je o tom, aké sú počty, to je o tom, aké volebné výsledky vieme dosahovať a na toto sme v SDKÚ-DS plne sústredení,“ dodal. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu