Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Do Fica sa oprel aj Frešo: Uteká pred zúčtovaním sľubovaných istôt!

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Skutočnosť, že premiér Robert Fico (Smer-SD) dnes oznámil svoju kandidatúru na post prezidenta republiky, je zbabelý útek od zodpovednosti pred zúčtovaním sľubovaných istôt občanom tejto krajiny. Vyhlásil to dnes líder SDKÚ-DS Pavol Frešo s tým, že jeho strana aj preto prikladá voľbám prezidenta v roku 2014 veľký význam.

"Snaží sa vyhnúť zodpovednosti. Je úplne zrejmé, že ekonomické a teda ani sociálne istoty neprichádzajú, a tak prichádza útek od zodpovednosti," tvrdí Frešo. Zároveň si je istý, že Fico využije, že je v jednej osobe kandidátom na prezidenta aj premiérom. "Je to politik, ktorý v tomto zmysle nemá žiadne hranice," uzavrel Frešo s odporúčaním, aby Fico nevyhral.

Kandidatúru na najvyšší ústavný post už oznámili Robert Fico (Smer-SD), Pavol Hrušovský (nominant KDH, Mosta-Híd a SDKÚ-DS), nezaradený poslanec Radoslav Procházka, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský, Milan Kňažko a kandidát SMK Gyula Bárdos. Ďalej podnikateľ a filantrop Andrej Kiska, Peter Osuský zo SaS, občiansky kandidát Jozef Behýl, Stanislav Martinčko (Koalícia občanov Slovenska), invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec aj Milan Melník, ktorý už v minulosti kandidoval. Zoznam kandidátov dopĺňajú Ľubica Blašková, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, kardiochirurg Viliam Fischer. Ku kandidátom by mal pribudnúť aj nominant Komunistickej strany Slovenska.

Prezidentské voľby budú na jar 2014. Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) predpokladá, že by termín prezidentských volieb mohol oznámiť do konca roka. Súčasnej hlave štátu Ivanovi Gašparovičovi sa skončí funkčné obdobie 15. júna 2014, v tento deň bude inaugurovaný nový prezident SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu