Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Poslanci budú hovoriť o daniach i zmrazovaní platov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zníženie administratívnej náročnosti a zjednodušenie určenia daňovej povinnosti predovšetkým pre podnikateľov má za cieľ novela zákona o dani z príjmov, ktorou poslanci otvoria štvrtý deň 27. schôdze parlamentu. Právna norma zároveň zjednoduší poukazovanie 2 % podielu zaplatenej dane zamestnancami.

Poslanci potom v druhom čítaní prerokujú novelu zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov, ktorou sa zmrazia platy ústavných činiteľov pre rok 2014. Platy ústavných činiteľov, sudcov, prokurátorov a verejného ochrancu práv podľa návrhu zostanú na úrovni roka 2013.

Sudcom a prokurátorom ostane 13. a 14. plat. Štát rozhodnutím ušetrí takmer 8,2 milióna eur. S týmito zdrojmi sa počíta aj pri zostavovaní štátneho rozpočtu. Združenie sudcov Slovenska zmrazovanie platov sudcov nepodporuje.

Parlament bude diskutovať aj o Súhrnnej výročnej správe Slovenskej republiky za rok 2012 a Správe o makroekonomickom vývoji a vývoji verejných financií v roku 2013 a predikcii vývoja do konca roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu