Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Splnomocnenec pre tretí sektor Filip Vagač odstupuje z funkcie

Filip Vagač
Filip Vagač (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Splnomocnenec vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti Filip Vagač ohlásil v utorok 29. októbra svoje odstúpenie z funkcie.

 Stalo sa tak v utorok v rámci Konferencie mimovládnych neziskových organizácií 2013. Vagača k odstúpeniu z postu splnomocnenca pre tretí sektor viedli najmä osobné dôvody. "Odchádzam do zahraničia, kde mi ponúkli prácu v jednej veľkej nadácii," povedal s tým, že sa však bude venovať regiónu strednej a východnej Európy, takže v tejto oblasti zostáva aj naďalej. Zároveň dodal, že v oblasti tretieho sektora bude pracovať aj naďalej, chce sa však posunúť ďalej. Okrem osobných dôvodov ho k vzdaniu sa funkcie viedla aj situácia, aká momentálne je v oblasti mimovládneho sektora. Ide najmä o zníženie dvojpercentnej asignácie z dane či nastavenie štrukturálnych fondov.

Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti bude podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka fungovať aj naďalej. Filip Vagač ostane poradcom, ktorý bude koordinovať jeho činnosti. Vagač dostal ponuku, ktorá sa veľmi ťažko vykonáva spolu s takou funkciou, akú doteraz zastával a je plne platená. Preto sa rozhodol pre určitú pozíciu neplateného poradcu, ktorý bude naďalej koordinovať vzťah medzi mimovládnymi organizáciami a vládou. Jeho náhradu zatiaľ ešte podrobne nerozoberali.

"Myslím si, že to zvládneme v takej podobe, v akej to bude. Pokiaľ bude mať vedenie pocit, že by to malo byť inak a mal by tam byť niekto stabilný, môžeme o tom uvažovať, no ja si myslím, že Filip Vagač túto prácu zvládne aj týmto spôsobom," povedal Kaliňák. Vagač bude aj naďalej neformálne robiť to isté, čo robil doteraz. "Úrad ostane tak ako doteraz, pretože musí vykonávať množstvo vecí, ktoré sa zadajú ako úlohy, to je pochopiteľné," doplnil minister vnútra. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu