Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smer chce, aby olympijský výbor spravoval majetok štátu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský olympijský výbor (SOV) by mal od januára 2014 získať právomoc spravovať majetok štátu. Navrhujú to poslanci vládneho Smeru-SD Ľubomír Petrák, Mojmír Mamojka, Miroslav Číž a Dušan Jarjabek v novele zákona o používaní a ochrane olympijskej symboliky a o Slovenskom olympijskom výbore. Právnou normou sa bude parlament zaoberať na októbrovej schôdzi.

Poslanci pripomínajú, že SR podporuje činnosť SOV dotáciami zo štátneho rozpočtu, pričom efektívnym spôsobom podpory jeho činnosti bez potreby zvýšenia výdavkov štátneho rozpočtu je umožniť SOV spravovať majetok štátu.

"Týmto spôsobom sa vytvoria lepšie materiálne podmienky pre činnosť SOV a olympijskej reprezentácie a súčasne štát nebude vynakladať finančné prostriedky na udržiavanie majetku štátu, ktorý je nevyužívaný alebo využívaný iba čiastočne," argumentujú členovia Smeru-SD.

Inštitút správy majetku štátu znamená, že vlastníkom zostáva štát, pričom ale správca majetku má oprávnenia i povinnosti prakticky na úrovni vlastníka. Majetok však bude môcť využívať iba na plnenie svojich úloh.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu