Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Olympijský výbor by mohol spravovať štátny majetok

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský olympijský výbor by mohol spravovať majetok štátu. V novele zákona o používaní a ochrane olympijskej symboliky a o Slovenskom olympijskom výbore to navrhujú poslanci za Smer-SD Ľubomír Petrák, Mojmír Mamojka, Miroslav Číž a Dušan Jarjabek.

"Týmto spôsobom sa vytvoria lepšie materiálne podmienky pre činnosť Slovenského olympijského výboru a olympijskej reprezentácie a súčasne štát nebude vynakladať peniaze na udržiavanie majetku štátu, ktorý je nevyužívaný alebo využívaný iba čiastočne. Inštitút správy majetku štátu znamená, že vlastníkom zostáva štát, pričom správca majetku má oprávnenia i povinnosti z hľadiska obsahu tohto inštitútu prakticky na úrovni vlastníka," vysvetľujú poslanci Smeru-SD.

Novela podľa nich vytvára zákonný predpoklad možnosti spravovania majetku štátu Slovenským olympijským výborom. "Slovenská republika podporuje činnosť Slovenského olympijského výboru dotáciami zo štátneho rozpočtu. Efektívnym spôsobom podpory činnosti Slovenského olympijského výboru bez potreby zvýšenia výdavkov štátneho rozpočtu je umožniť Slovenskému olympijskému výboru spravovať majetok štátu," konštatujú predkladatelia.

Návrhom sa bude parlament zaoberať na októbrovej schôdzi. Ak by ho poslanci definitívne schválili a podpísal ho prezident, účinnosť by mal nadobudnúť 1. januára 2014.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu