Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ministerstvo hospodárstva o kauze SPP: Lipšic zavádza verejnosť!

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dnešné vyjadrenia nezaradeného poslanca Daniela Lipšica v súvislosti so Slovenským plynárenským priemyslom (SPP) sú prezentovaním neznalosti problematiky a zavádzania verejnosti. Vo svojej reakcii to tvrdí Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

Lipšic dnes vyhlásil, že dôkazov o tom, že reorganizácia SPP sa deje v réžii finančných skupín, pribúda. Najnovším má byť pôsobenie novej dcérskej spoločnosti SPP Infrastructure Financing, ktorá si od svojho založenia požičala už 750 miliónov eur, podľa Lipšica v prospech finančných skupín EPH a J&T. Pochyboval pritom, že vláda vie, kde sa tieto peniaze nachádzajú.

"Tieto prvky boli zahrnuté v samotnej procedúre emisii dlhopisov, kde bolo jasne stanovené, kto peniaze čerpá a kde skončia - teda v Eustreame," zdôraznil hovorca ministra hospodárstva Stanislav Jurikovič s tým, že právny zástupcovia SPP Infrastructure Financing nemohli túto procedúru ovplyvniť.

Postup emisie dlhopisov schválilo predstavenstvo a dozorná rada Eustreamu, ako aj predstavenstvo SPP. "Vo všetkých prípadoch bolo potrebné toto schváliť a nominanti za štát, teda štát mal transakciu celú dobu pod kontrolou," dodal Jurikovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu