Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Hrušovskému sa aktuálny stav parlamentu nepáči: Toto nie je kríza, ale dráma

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda parlamentného klubu KDH Pavol Hrušovský považuje aktuálne fungovanie parlamentu za nedôstojné a nehodné všetkých poslancov, od vedenia parlamentu po každého jedného zákonodarcu.

"Poprosil by som nás všetkých, aby sme sa spamätali. Tento stav nie je kríza, to je dráma. Prestala fungovať politická súťaž, začína sa tu presadzovať nenávisť jedného voči druhému. Nenávisť a klamstvo sa stalo súčasťou politiky. Ak nám záleží na krajine, spamätajme sa!" vyzval Hrušovský celý poslanecký zbor. 

Utorkový incident, pri ktorom viacero poslancov Smeru-SD fyzicky napadlo Jozefa Viskupiča z OĽaNO nemá podľa Hrušovského obdobu. "Dúfam, že sa to už nikdy viac v parlamente nezopakuje. Je to len na nás a v nikom inom. Žiadna novela rokovacieho poriadku nezmení kultúru rokovania. To môžeme zmeniť len my svojim konaním," konštatoval Hrušovský. Pripomenul, že ako bývalý predseda národnej rady zažil akékoľvek situácie, teraz si však podľa neho musia sadnúť poslanci za jeden rokovací stôl a pokúsiť sa dohodnúť. "Iné riešenie nie je, ak nechceme vyzerať pred občanmi ako lumpi a darmožráči," dodal. Zdôraznil, že z parlamentu by zákonodarcovia nemali robiť cirkus a kabaret. 

Národná rada podľa jeho slov má diskutovať o vážnych témach, ako je nezamestnanosť, podozrenia z krádeže a klientelizmu. "Bavíme sa o tom, kto viac ukradol, ale nikoho sme neobvinili ani neodsúdili. Ak chceme len politický marketing a divadlo, tak radšej zbaľme kufre a poďme domov," uzavrel Hrušovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu