Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Viskupičovi prekáža, ako Smer delí politické strany: Dúfam, že prestanú

Jozef Viskupič
Jozef Viskupič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predsedovi poslaneckého klubu OĽaNO Jozefovi Viskupičovi prekáža rozdeľovanie politických strán na štandardné a neštandardné predstaviteľmi Smeru-SD. Ako povedal Viskupič dnes, hra na štandardné strany je „mlživá.“

Takéto vyhlásenia podľa neho rozdeľujú parlament a voličov na prvú a druhú kategóriu. „Dúfam, že s touto hrou čím skôr prestanú. Znižovať mandát zástupcov voličov nie je hodné demokracie,“ povedal. Viskupič dúfa, že opozičné strany na túto hru nenabehnú. Zároveň pripomenul, že v parlamente provokácie a bitku vyvolali poslanci Smeru a nie OĽaNO. Viskupičovi tiež prekáža, že OĽaNO je druhou najsilnejšou parlamentnou stranou a doteraz sa s premiérom neobjavili v žiadnej diskusnej relácii.

O neštandardných politických stranách hovoril cez víkend predseda NR SR Pavol Paška, podľa ktorého hneď ako sa dostali v parlamente pri vyslovovaní nedôvery premiérovi k slovu predstavitelia neštandardných, nehodnotových strán, tak to začalo nadobúdať veľmi napätú atmosféru. Predseda vlády Robert Fico zas cez víkend povedal, že je čas, aby štandardné politické strany, ktoré sú v opozícii a vo vláde si povedali, už „toto nemôžeme ďalej tolerovať, čo tu robia nejakí samozvanci a čo tu robia neštandardné a netypické politické strany“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu