Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Utrápený a zahanbený Hrušovský: Politická úroveň klesla na úroveň žumpy

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Politická úroveň klesla podľa šéfa poslaneckého klubu KDH Pavla Hrušovského na úroveň žumpy. Ako poznamenal v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike, dianie na parlamentnej pôde za posledné dni ho trápi a pohoršuje a treba s tým niečo robiť.

"Ja sa za to hanbím ako poslanec Národnej rady SR a niečo som už v tom parlamente odžil, skúsil a niečo som si aj ja ako bývalý predseda parlamentu vytrpel," povedal. Hrušovský si myslí, že opozícia v prípade mimoriadnej schôdze Národnej rady SR zle začala, keďže vláda z nej odišla, a aj zle skončila, keďže sa kabinet nepodarilo odvolať. Smeru-SD vyčítal, že odišiel zo schôdze, pričom podotkol, že v politickej súťaži niekedy padajú aj tvrdé slová a vyzretý politik musí byť pripravený i na nepríjemné vyjadrenia. Pripomenul, že expremiérka Iveta Radičová (exSDKÚ-DS) si počas schôdze o dôvere vláde za minulého volebného obdobia vypočula všetky argumenty.

Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) je presvedčený, že neexistuje ústavná ani zákonná povinnosť, aby sa poslanci museli nechať vystavovať atakom a vulgarizmom. Upozornil, že aj v budúcnosti, pokiaľ by sa situácia v pléne vyvíjala rovnakým spôsobom ako na poslednej mimoriadnej schôdzi, nie je povinnosťou vlády ani poslancov vystaviť sa tomu. "Nie je nikde povinnosť, aby toto ktokoľvek absolvoval a nechal sa urážať hodiny a hodiny," doplnil s tým, že každé vystúpenie sa začínalo slovom chrapúň, zlodej či primitív.

Ako poznamenal, vláda prišla na mimoriadnu schôdzu, vystúpenie nezaradeného poslanca Daniela Lipšica však malo spôsobiť, že sa Smer-SD rozhodol zo schôdze odísť. "Dodnes nechápem, prečo sa tým lídrom tejto nechutnosti musel stať poslanec Lipšic, ktorý tomu hneď vštepil nepríjemnú atmosféru osočovania, urážok," konštatoval s tým, že keby vystúpil na úvod niekto iný, dopadne to dobre. Zároveň odmietol, že by sa Smer-SD bál diskusie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu