Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V súboji so Smerom nesmieme rezignovať, tvrdí Hrušovský

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V zápase s vládou jednej strany netreba podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Hrušovského rezignovať. Ako povedal v rozhovore, v politike si treba klásť vyššie ciele, ako sa niekedy dajú splniť.

"Politik musí byť sebavedomý, presvedčený, že vie sa s politickým súperom pobiť a byť lepší," vyhlásil s tým, že politik musí robiť politiku s vášňou, s nadšením a odhodlaním ísť do politického stretu.

Hrušovský sa však vyhýba označeniu politický zápas a boj, pretože v poslednom čase sme podľa neho svedkami toho, že sa začalo viac bojovať, ako súťažiť. "Nepáčia sa mi niekedy formy a prostriedky politického boja," konštatoval.

Hrušovský by bol rád, keby sa strany vrátili k súťaživosti a k lepšej ponuke. "Aby sme väčšinu nezneužívali na pravdu, tak ako sme dnes toho svedkami. To je to zlé na absolútnej väčšine jednej strany v zastupiteľskej demokracii, kedy si ona môže dovoliť a trúfnuť na všetko," dodal. Podľa neho politický zápas opozície s väčšinou je veľmi náročný, niekedy až neľudský, lebo vládna väčšina prestáva rešpektovať princípy zastupiteľskej demokracie. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu