Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hlina vyzval štátneho tajomníka, aby odstúpil: Kariéra úžerníka v nebankovke!

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina vyzýva štátneho tajomníka rezortu práce a sociálnych vecí Jozefa Buriana, aby sa vzdal funkcie. Burianovi Hlina vyčíta, že je spájaný s nebankovou spoločnosťou Ex Credit.

"Je vrcholom a absolútnym cynizmom nominovať do pozície štátneho tajomníka takéhoto ministerstva človeka, ktorý má kariéru v úžerníckych nebankovkách," uviedol dnes poslanec pred budovou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v Bratislave. Firma Ex Credit patrila a podľa Hlinu stále patrí štátnemu tajomníkovi Burianovi. "Keby ho aspoň upratali na ministerstvo dopravy alebo hospodárstva, ale dať ho sem je výsmechom pre občanov tejto krajiny a je dôkazom arogancie a obrovského cynizmu," povedal Hlina. 

Štátny tajomník rezortu práce a sociálnych vecí Jozef Burian chápe aktivitu poslanca Hlinu ako jeho potrebu zviditeľniť sa. "Mám čisté svedomie," reagoval. Ako uviedol, vo firme Ex Credit mal minoritný, 10-percentný podiel a nebol jej konateľom. Tento svoj podiel vo firme už dávnejšie predal. Podľa Buriana išlo o štandardnú spoločnosť, ktorá sa zaoberala poskytovaním spotrebných úverov a mala aj úver z banky. "Pán Hlina sa snaží z toho urobiť svoju agendu a zviditeľniť sa," dodal Burian. 

Jozef Burian stál v auguste 2003 pri vzniku spoločnosti Ex Credit, ktorá má v predmete činnosti okrem iného aj poskytovanie úverov nebankovým spôsobom z vlastných zdrojov. Spolu s ním je ako spoločník vo firme uvedená aj jedna z najväčších nebankových inštitúcií, firma Pohotovosť, s.r.o. Podľa oficiálnych údajov z internetového výpisu z Obchodného registra bol Burian spoločníkom vo firme až do februára 2007. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu