Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Bratislavská MHD robí podľa Hlinu reklamu úžerníkom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Proti reklame na firmu poskytujúcu úvery cez SMS v prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Bratislave protestuje nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina.

Podľa neho bratislavská MHD robí reklamu úžerníckej firme, uviedol dnes Hlina na brífingu. Bratislavského primátora Milana Ftáčnika preto vyzval, aby zabezpečil ukončenie reklamnej kampane firmy SMS Credits v prostriedkoch MHD.

"Ako občan a aj ako poslanec NR SR žiadam primátora Bratislavy pána Milana Ftáčnika, aby zabezpečil okamžité ukončenie reklamnej kampane na uvedenú úžernícku spoločnosť na vozidlách bratislavskej MHD," uviedol Hlina vo výzve adresovanej bratislavskému primátorovi Ftáčnikovi. Agentúra oslovila aj vedenie hlavného mesta Bratislava i spoločnosť SMS Credits, k vyjadreniam poslanca Alojza Hlinu však zatiaľ nedali stanovisko.

Poslancovi Hlinovi sa nepozdáva reklama firmy SMS Credits ponúkajúcej úvery cez SMS, ktorá je vylepená na oknách v prostriedkoch bratislavskej MHD. Podľa Hlinu je spoločnosť úžerníckou firmou, ktorá ľuďom za omeškanie splátky úveru zničí život.

"Spoločnosť SMS Credits, ktorej reklamy sú vylepené na prostriedkoch MHD, požičiava peniaze za úrok vyšší ako jedno percento denne a v prípade, že sa omeškáte, tak sa vám aj s následnými poplatkami začne peklo a zničíte si život. Podnikanie týchto firiem v slušných krajinách je protizákonné. U nás, žiaľ, sa im vďaka našim zákonom veľmi darí," uviedol Hlina vo výzve primátorovi. Podľa Hlinu preto takáto reklama nemá čo robiť na prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy, ktorá je hradená z verejných zdrojov.

Primátorovi Ftáčnikovi dal Hlina čas na zabezpečenie ukončenia reklamy do piatka 9. augusta. " V prípade, že nebude urobená náprava, tak nevylučujeme ďalšie o niečo ofenzívnejšie opatrenia, aby sa takému absurdnému stavu zabránilo," povedal Hlina. Nepovedal však, aké kroky by chcel takom prípade podniknúť.

Reklamný priestor na prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy v Bratislave firme SMS Credits poskytla spoločnosť BigMedia. Podľa obchodného zástupcu spoločnosti BigMedia Ivana Akimova nebol umiestnením reklamy porušený zákon ani etická norma, pretože reklama k ničomu nenavádza. "Reklama, ktorá bola použitá, nie je nijako hanlivá, nie je nijako protizákonná," povedal Akimov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu