Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

NOVA vylúčila svojho člena pre kauzu Horné Plachtince

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predsedníctvo Novej väčšiny minulý pondelok (22. 4.) mimoriadne zasadlo s jediným bodom programu. Išlo o vylúčenie Jána Feranca, ktorého meno sa objavilo v médiách v súvislosti s kauzou Horné Plachtince.

Z hnutia bol vylúčený okamžite, ako vedenie zistilo, že tento človek sa spolu s desiatkami ďalšími stal pred niekoľkými týždňami členom hnutia. Dnes o tom informovalo Tlačové oddelenie hnutia Nová väčšina.

"Predseda Daniel Lipšic v ten istý deň odvolal z funkcie okresného predsedu hnutia, ktorý Jána Feranca do hnutia doviedol. O tom, že od začiatku išlo zo strany zainteresovaných osôb o provokáciu, svedčí aj fakt, že kópia zápisnice z predsedníctva určená pre vylúčeného člena bola vybraným médiám doručená v rovnakom čase, osem dní po predsedníctve a v deň, keď prípad Regionálnej Obstarávacej Agentúry musel branno-bezpečnostnému výboru Národnej rady SR vysvetľovať minister vnútra Robert Kaliňák," informoval tlačový odbor.

Dodal, že hnutie konalo v tejto veci "do troch sekúnd" a bude tak konať vždy ak zistí, že do jeho radov sa infiltrovali "podobné pochybné osoby".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu