Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Banská Bystrica v zlej situácii: Zachrániť ju má spojená pravica

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak sa má Banskobystrický kraj dostať spomedzi najchudobnejších slovenských regiónov, spoločný postup pravice vrátane KDH je podľa poslanca SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka nevyhnutný.

„Banskobystrický kraj mal od svojho vzniku až dodnes iba ľavicových županov a aj to sa podpisuje na jeho obrovských problémoch,“ vyhlásil kandidát na banskobystrického župana. Kaník je presvedčený, že spojená pravica by v Banskobystrickom kraji dokázala poraziť nominanta Smeru-SD, súčasného župana Vladimíra Maňku.

Po sobotňajšom rokovaní Rady KDH v Piešťanoch predseda hnutia Ján Figeľ vyhlásil, že kresťanskí demokrati chcú „v záujme občanov dohodnúť spoločný postup so stredopravými stranami všade tam, kde je to možné.“

„Ubezpečujem KDH, že v Banskobystrickom kraji je spoločný postup pravice nielen možný, ale aj naliehavo potrebný. Moje meno určite nie je podmienkou spolupráce, pokiaľ KDH ponúkne relevantnú osobnosť, schopnú socialistov poraziť,“ vyhlásil Kaník.

Poslanec už na svoju kandidatúru získal podporu SaS i Mostu-Híd, KDH však doteraz nepovedalo jasné slovo. Krajský šéf KDH Peter Muránsky sa pred časom vyjadril, že kraju by pomohla koalícia so Smerom-SD. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu