Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Opozícia už má dostatok podpisov na mimoriadnu schôdzu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozícia už zozbierala 30 podpisov poslancov NR SR pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu o nezamestnanosti. Ako povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec, pod návrh sa zatiaľ podpísalo 31 zákonodarcov zo všetkých opozičných strán, teda KDH, Mosta-Híd, SDKÚ-DS, SaS a OĽaNO.

„Skutočnosť, že za 30 hodín sme dokázali zozbierať 30 podpisov svedčí o tom, že na pragmatických témach sa vieme v opozícii dohodnúť. Zároveň to ukazuje, že tému, ktorú nastolilo SDKÚ-DS považujú aj partneri za naliehavú. Tešíme sa, že došlo k rýchlej zhode pri nami nastolenej téme,“ povedal.

Mimoriadna schôdza Národnej rady SR o rastúcej nezamestnanosti by sa mala konať na budúci týždeň. Návrh na jej zvolanie do piatka predložia zástupcovia štyroch opozičných strán – podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec, podpredseda KDH Július Brocka, podpredseda strany Most-Híd Ivan Švejna a podpredseda SaS Jozef Mihál.

Na zvolanie mimoriadnej schôdze je potrebných 30 podpisov poslancov. Opozícia začala podpisy zbierať v pondelok. Predseda NR SR je povinný zvolať schôdzu na požiadanie 30 poslancov do siedmich dní od podania návrhu. Zámerom zvolávateľov schôdze je podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Štefanca zaviazať vládu, aby predložila konkrétne opatrenia na zlepšenie podmienok pre tvorbu pracovných miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu