Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krajcer: Ak Maďarič neurobí nápravu v digitalizácii, budú ďalšie kroky

Daniel Krajcer
Daniel Krajcer

BRATISLAVA – Ak minister kultúry Marek Maďarič neurobí nápravu v projekte digitalizácie kultúrneho dedičstva ani po dnešnom rokovaní parlamentného výboru pre kultúru a médiá, opozícia podľa poslanca NR SR za SaS Daniela Krajcera zváži ďalšie kroky.

Ako povedal Krajcer, cieľom dnešného rokovania výboru, o ktorého zvolania požiadali všetci jeho opoziční členovia, je náprava neprijateľného stavu v projekte digitalizácie kultúrneho dedičstva, ktorý ohrozuje celý projekt.

Ten je podľa Krajcera ohrozený tým, že Maďarič uviedol do platnosti právoplatne vypovedanú zmluvu s konzorciom Tender media group (TMG), čo podľa neho ohrozuje čerpanie peňazí EÚ vo výške 217 miliónov eur. „Opoziční poslanci dnes na výbore budú žiadať, aby minister konal a urobil nápravu,“ konštatoval Krajcer.

Dnešné mimoriadne rokovanie výboru pre kultúru a médiá iniciovala opozícia s tým, že Maďarič má na ňom vysvetliť svoj postup. Zmluvu na digitalizáciu predmetov a obsahu kultúrneho dedičstva uzavrel s TMG Maďarič na sklonku prvej vlády Roberta Fica, deň pred parlamentnými voľbami v roku 2010. Jeho nástupca Krajcer ju vypovedal 21. októbra 2010 na základe auditov, ktoré si dal urobiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu