Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poslanec Kuffa chce zakázať Barbie: On bol v detstve pištolníkom!

Štefan Kuffa
Štefan Kuffa (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec parlamentu Štefan Kuffa vyrukoval s netradičným nápadom zakázať upírske bábiky. Sám sa však v detstve príliš nebál, vlastnoručne si staval hračkárske pušky. Dokonca s kamarátmi vyvinul mechanizmus, ktorým pušky dokázali strieľať drobné kamene.

Mal konzervatívny poslanec Štefan Kuffa v detstve strach z hračiek? Jeho najnovší nápad na zákaz predaja upírskych Barbie by tomu mohol nasvedčovať. Sám však tvrdí, že iné hračky vo svojom merítku momentálne nemá a ako malý chlapec si bez problémov vyrábal pušky.

"Hračkárske zbrane by som nezakazoval, sám som sa v detstve hrával na vojakov, alebo kovbojov," hovorí poslanec. Dodal, že veľa kupovaných hračiek v dome nemali, tak si ako partia chlapcov začali vyrábať vlastné hračky. Medzi nimi aj pušky a pištole vyrezané z drevených dosák. "Dokázali sme dokonca vyrobiť mechanizmus, s ktorým tie pušky potom strieľali malé kamene, alebo bobule. Vlastne sme si vyrábaním zbraní trénovali aj vlastnú zručnosť," zaspomínal si na detsvo.

Láska ku skladačkám mu zrejme zostala do dneška, aj jeho vlastné deti na nich vyrastali. Kuffa však má averziu voči hračkám z umelých hmôt, ktoré môžu byť zdraviu škodlivé najmä pre malé deti, ktoré musia všetko ochutnávať.

Štefan Kuffa v parlamente vyhlásil, že predaj upírskych Barbie bábik by sa mal zakázať, pretože môžu mať zlý vplyv na deti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu