Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prokuratúra dávno rozhodla, Lipšic poslancov neodpočúval

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic

BRATISLAVA - Informácie Igora Štefanova o odpočúvaní 40 poslancov sa nepotvrdili, informuje v dnešnom vydaní denník Sme.

„Z dobre informovaného zdroja vieme, že s vedomím pána ministra Lipšica je odpočúvaných 40 poslancov Národnej rady, nielen opoziční, ale aj koaliční. Pán minister Lipšic sa snaží sústrediť výkonnú moc do jedných rúk, bez škrupulí odpočúva, zbiera informácie o svojich politických protivníkoch ako aj o svojich koaličných partneroch a vytvára nátlak na každého, kto s ním nesúhlasí.“

V marci 2011 to vyhlásil vtedajší opozičný poslanec SNS Igor Štefanov. Dialo sa to v čase, keď mala prokuratúra rozhodnúť o jeho zbavení imunity v kauze nástenkového tendra. Lipšica si poslanci predvolali aj na výbor. Prípad začal preverovať odbor osobitného určenia Generálnej prokuratúry, spis mal na starosti jeho riaditeľ Peter Šufliarsky. Po dvoch rokoch prokuratúra po otázke Sme zverejnila, že ešte pred rokom vyšetrovanie zastavila. Nič sa nenašlo.

„Bolo vydané rozhodnutie o odmietnutí veci, pretože z trestného oznámenia a získaných listinných dôkazov nevyplývalo podozrenie zo žiadneho trestného činu, teda nebol dôvod na začatie trestného stíhania vo veci,“ povedala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Vladimíra Gedrová. Rozhodnutie sa stalo právoplatné ešte v marci minulého roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu