Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Organizátor póla dal Hlinovi odporúčanie: Robte radšej to, za čo ste platení!

Spolu s kolegom protestovali proti pripravovanému zápasu v konskom póle v Liptovskom Hrádku Zobraziť galériu (2)
Spolu s kolegom protestovali proti pripravovanému zápasu v konskom póle v Liptovskom Hrádku (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Nezávislý poslanec Alojz Hlina dnes na bratislavskom Námestí SNP predvádzal v snehovej fujavici ukážky z konského póla.

"Počasie nám praje, kto by to nevyužil," povedal z chrbta koňa, ktorý by pokojne mohol ťahať ťažké povozy. "My, chlapci z Oravy, vieme na takýchto koňoch jazdiť aj bez sedla," pochválil sa Hlina. Spolu s kolegom tak na dvoch, nie príliš ochotných veľkorozmerných žrebcoch, protestovali proti pripravovanému zápasu v konskom póle v Liptovskom Hrádku. "Celá tá akcia, ktorá sa pripravuje, mi pripadá neproporčná a nenáležitá pre našu krajinu," pripomenul s tým, že v blízkosti Liptovského Hrádku žijú stovky Rómov v ťažkých sociálnych podmienkach.

Hlina na konskom chrbte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

"Chcem upozorniť na to, o čo v tomto prípade môže ísť, nehovorím, že ide, že sa jeden finančný nenažranec naháňa s druhým nenažrancom o štátny rozpočet," vyhlásil Hlina. Dodal, že sa pokúsi zabezpečiť, aby sa niekoľko sto ľudí z rómskych osád mohlo prísť na pripravovaný zápas v konskom póle v Liptovskom Hrádku pozrieť.

Hovorkyňa organizátora podujatia I. Polo Klubu Bratislava 1888 Iveta Haulíková reagovala, že organizátor prvého aj druhého ročníka turnaja v póle na snehu sa dištancuje od plánovaných aktivít poslanca Alojza Hlinu v lokalite miesta konania turnaja v Liptovskom Hrádku, ako aj jeho mediálnych aktivít proti podujatiu, "ktoré mu majú zjavne slúžiť len na lacné získanie politického kapitálu a medializácie jeho osoby".

Podľa jej slov podujatie BMW xDrive Polo On Snow 2013 je športovo–spoločenské podujatie určené pre širokú verejnosť, teda pre každého. "Vstup na podujatie je zdarma, t.j. zúčastniť sa na ňom môže každý, kto má záujem a chuť zabaviť sa a vychutnať si napínavé športové zápasy. Koncept podujatia je zameraný na oslovenie širokej verejnosti. V jedinečnej lokalite Grand Castle bude pre divákov po celé tri dni pripravený zážitkový areál, plný športového aj zábavného programu pre všetkých," informovala Haulíková.

Podujatie je podľa jej slov apolitické, organizátor preto odmieta akékoľvek spájanie s politickými aktivitami poslanca Alojza Hlinu. "Zároveň mu odporúčame, aby sa radšej venoval činnosti poslanca parlamentu, za ktorú je platený z peňazí daňových poplatníkov a nie iba lacnému zviditeľňovaniu svojej osoby," dodala Haulíková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu