Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obrovská kopa snehu nedala Hlinovi pokoj: Pozrite, čo z nej vytvoril!

Alojz Hlina Zobraziť galériu (10)
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Keď nezávislý poslanec Alojz Hlina upozorňoval, že "pred Národnou radou je obrovská kopa snehu" a bolo by hriechom nepokúsiť sa z nej niečo vytvoriť, ešte netušil, aká to bude drina.

 Hlina zvolal skupinku kamarátov s lopatami a začali opracúvať hromadu snehovej masy, ktorú zamestnanci NR SR nahrnuli na okraj cesty. "Sú to moji známi, čo sme sa narýchlo stretli a poprosil som ich, že je veľmi dôležité ísť urobiť srdce pred parlament," vysvetlil Hlina, s kým pracuje a čo je cieľom improvizovanej partie sochárov.

Príroda však nadšencom kládla do cesty prekážky. Opakované odmäky a následné zamrznutia urobili z kopy snehu, ktorá pred parlamentom stojí už od decembra, prakticky ľadovec. Podobne ako v prípade ukážok konského póla na námestí SNP, keď Hlinu s kolegami zasiahla poriadna snehová víchrica a napriek tomu vytrvali, ani tentokrát sa nenechali zastrašiť.

Hlina pred parlamentom
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

 "Bolo rozhodnuté, že najlepšie bude, ak z obrovskej kopy snehu pred budovou parlamentu urobíme veľké snehové srdce. Symbolika je pekná. Ľudia majú radi túto krajinu. Je to však už práve kvôli politikom v parlamente, že je tá láska taká studená. A čo je horšie, hrozí, že v prípade, že podmienky budú neudržateľné, alebo sa prudko zmenia, srdce sa stratí," vyhlásil Hlina počas práce na ľadovo -snehovom srdci pred parlamentom.

Na otázku, či na túto akciu potreboval aj nejaké povolenie, Hlina reagoval, že žiadne nevybavoval a zdá sa, že s tým nikto nemá problém.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu