Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hlina: Od odsúdených policajtov chce peniaze, ktoré do nich investoval štát!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Odsúdení policajti by mali vracať štátu peniaze, ktoré do nich investovala spoločnosť napríklad počas výcviku. Myslí si to poslanec NR SR Alojz Hlina, ktorý predstavil takúto úvahu počas dnešnej rozpravy k návrhu novely zákona o sociálnom zabezpečení vojakov a policajtov.

Hlina tiež poukázal na to, že napríklad policajti či vojaci majú možnosť odísť do predčasného dôchodku v pomerne mladom veku.

"Pri rozmýšľaní, do akej kariéry sa pustia, možno ponúknu svoje služby zbojníkom a vagabundom. A to je nespravodlivé. Teraz to stojí na tom, či ste pripravení dať pozmeňujúci návrh, že ak takýto dôchodca ponúkne svoje služby vagabundom a niečo spáchajú, tak by mohol o výsluhový dôchodok prísť," navrhol Hlina ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD).

Ten ho upozornil, že už dnes sú napríklad odsúdení policajti postihovaní na iných benefitoch, mimo dôchodku, ktorý je ústavne garantovaný, keďže každý má právo na primerané zabezpečenie. "Ale veci ako odchodné, tie sú vždy krátené po spáchaní úmyselného trestného činu," vysvetlil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu