Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šéf SNS Danko bol online: Nečakal som, že Smer hrubo zaútočí na dôchodcov a invalidov!

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: Zemiar Ján)

BRATISLAVA - Po dlhých rokoch kraľovania Jána Slotu na poste šéfa SNS ho vystriedala mladá krv. Zaujíma vás, čo zamýšľa strana pod vedením nového predsedu? Alebo ako sa darí Jánovi Slotovi? Pýtajte sa Andreja Danka už vo štvrtok od 10:00!

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

20.12.2012 11:02 - otázka od Ján Košút
Bol som jeden z prvých zakladateľov novodobej SNS v našej obci. Po hrubých chybách jej predstaviteľov som ju vo volbách síce volil, ale na jej ďalšej činnosti som sa už nepodielal. Otázky na Vás: - Stanete sa štandartnou politickou stranou, ktorá bude vystupovať bez vulgárností, ohovárania občanov Slovenska, aj keď sú inej národnosti? - Dokážete zabezpečiť, aby aj občania inej, ako slovenskej národnosti museli študovať na základných a stredných školách slovenský jazyk, aby sa nestalo, že napr. 20% občanov maďarskej národnosti nevie po Slovensky? - Dokážete zabezpečiť, aby sa SNS dostala znova do parlamentu - a ako? - Dokážete zabezpečiť, keď sa dostanete znova do parlamentu, aby sa nezopakovalo hrubé okrádania občanov SR Vašimi ministrami, ako napr. v nástenkových tendroch? - Budete bojovať za zachovanie územnej celistvosti Slovenska? Tlaky na maďarskú autonómiu a neskoršie pripojenie južného Slovenska k Maďarsku sú obrovské. Dokážete tomu v spojenectve aj ostatných pronárodných slovenských strán zabrániť? Ak sa činnosť SNS v budúcnosti bude uberať týmto smerom, znova Vás budem voliť. Aj s celou mojou rodinou.
Dali ste mi veľa otázok. Čas ukáže. Každému hovorím, že otvárame novú kapitolu SNS. SNS tu bola a bude bez ohľdu na to, kto je jej predsedom. Posúďte moje konanie o štyri roky. Rozhodol som sa nastaviť svoj život do neľahkej pozície. Rátam so všetkými férovými aj neférovými útokmi. Verím, že svojim konaním nesklamem a podarí sa mi reštartovať SNS. Úctivo ďakujem za všetky otázky, prajem všetkým čitateľom, diskutujúcim, ako aj samotným Topkám šťastné a veselé Vianoce a hlavne veľa pozitívnej energie.
20.12.2012 10:57 - otázka od Igor
Dobrý deň pán Danko. Rád by som od Vás počul,čo mienite konkrétne spraviť s tým ako sa maďari na juhu chystajú k odtrhnutiu juhu Slovenska?Viete veľmi dobre,že všetko čo sa tu deje smeruje presne k tomu.Ako konkrétne chcete tomu zabrániť? A chcemsa opýtať,prećo sa tak málo píše a rozpráva napr.v televízii o tom ako tu maďari rozťahujú svoje "krídla"?? Ďakujem. Igor
Pred dvoma týždňami som bol v Mlynkoch pri Budapešti. Pán Orbán a Fico otvárali slávnostne slovenský dom. Tvrdili, že vzťahy Slovákov a Maďarov sú nadštandardné. Bol som však šokovaný, keď mi SLováci žijúci v Maďarsku opisovali úbytok z 5OO-tisícovej slovenskej menšiny na 16-tisíc SLovákov. Stačí sa v Maďarsko-Slovenskej problematike začať pýtať Maďarských politikov, kedy budú mať SLováci v Maďarsku také práva aké majú Maďari na Slovensku. Slováci v Maďarsku majú popierané základné práva, vrátane volebného. Je najvyšší čas, aby národnostné menšiny v Maďarsku, teda Srbi, CHorváti, Slováci, založili svoju politickú stranu. Je nesporné, že Bugár svojou falošnou politikou "raz k Dzurindovi, raz k Ficovi", získal nadštandardné postavenie maďarskej menšiny. Je načase pýtať sa Orbána, aký je jeho názor na Gabčíkovo, či rešpektuje Trianon a prečo rozdáva maďarské pasy našim občanom. Toto všetko však musí prebiehať kultivovane a hrdo. falošné potľaplávanie predsedov vlád na futbale nevyrieši predmetné otázky a tým pádom sa nedokážu ani niektoré traumy z minulosti vyriešiť. Sme tu, sme susedia, máme veľa spoločných historických medziníkov, ale nemali by sme sa tváriť, že nie sú veci, ktoré musíme prediskutovať. Zdôrazňujem však, že slušne, kultivovane, ale hlavne hrdo a partnersky.
20.12.2012 10:51 - otázka od Stanislava
Pán Danko, nejdem Vám dávať žiadnu otázku,chcem Vám zaželať: Nech sú pre Vás vianočné sviatky príjemným zastavením, aby ste načerpali veľa radosti do života a silu prekonať všetky prekážky, ktoré Vám nastávajúci rok prinesie do cesty.
Ďakujem aj Vám. Prajem šťastné a veselé Vianoce Vám.
20.12.2012 10:49 - otázka od Erik G.
Pozdravujem z Liptova ;-), zúčastnil som sa na stretnutí s novým vedením SNS a som rád, že chcete vlajku SNS znova zdvihnúť. Chcem sa spýtať, aké sú vaše ciele a ambície, aby sa konečne jediná národná strana na Slovensku dostala do NRSR a mohla pronárodne riadiť štát. A ešte jedna súkromná otázka - ako plánujete sláviť vianočné sviatky? Ďakujem a želám tiež všetko dobré do roka 2013.
Vianočné sviatky budem tráviť u svojich rodičov. Teším sa ako si bez mobilu konečne zalyžujem. Mám jedinú ambíciu, dostať SNS do parlamentu tak, aby sme ukázali, že ľudia majú voliť politické strany a nie individualistov, ktorí degenerujú parlamentný systém.
20.12.2012 10:47 - otázka od Furman
Prajem pekný deň. Chcel by som sa opýtať, či nie je možné navrhnúť p. Róberta Bezáka, vzhľadom na jeho vysoké morálne kvality a otvorenosť / samozrejme s jeho súhlasom/ za kandidáta na prezidenta SR. Myslím, že pre SNS by to bola veľká výzva a určite by to bola aj veľká podpora od občanov. Dlhoročný člen SNS
Ako právnik viem, že cirkevné právo je veľmi zložité. Nemám dostatočné informácie o spore p. Bezáka. Videl som však jeho televízne vystúpenia. Jeho názory oslovujú ľudí. Cirkev potrebuje veriacich a veriaci potrebujú cirkev. To, že v Európe víťazí ISlam, musí prebudiť i cirkev. Pokiaľ cirkev nebude hľadať nové prístupy, ponesie svoju zodpovednosť za islamizáciu Európy. Som veriaci, vidím však vo svojom okolí, že ľudia strácajú vieru. Sú depresívny, negatívni. Fandím cirkvi a prajem si, aby vyriešila svoje problémy a oslovila všetkých ľudí bez ohľadu na názor. Pán Bezák by bol určite lepším prezidentom ako niektorí kandidáti, o ktorých počúvam.
20.12.2012 10:43 - otázka od Jozef
Pán predseda, v čom vidíte hlavné príčiny neúspechu SNS v posledných voľbách - dokážete byť kritický a priznať aj konkrétne chyby strany? A druhá otázka, keby ste boli predseda v čase, keď Fico zobral SNS ministerstvo, konali by ste inak ako Slota - teda vystúpili by ste z vlády?
Tak ako som povedal, SNS si svoje problémy vyriešila v kuchyni. Svoje chyby sme zanalyzovali a poučili sme sa. K druhej časti otázky nie som kompetentný sa vyjadriť, ale myslím si, že SNS mala jasne dať najavo svoj postoj a nemala sa nechať fackovať.
20.12.2012 10:39 - otázka od jozef
Dobry den, Aky bude postoj SNS pod Vasim vedenim k nasmu clenstvu v NATO? Ako budete pristupovat k otazke bezpecnosti a obranyschopnosti SR?
SR dnes už nie je schopná si samostatne zabezpečiť svoju obranu. Sme plnoprávnymi členmi NATO a sme povinní si plniť všetky svoje záväzky. Profesionalizácia armády je však nedostatočná a musí konečne nastať stav, že v armáde bude viac vojakov ako občianskych zamestnancov. Očakávam, že minister obrany urobí jasnú analýzu stavu obranyschopnosti SR a predostrie konečne dlhodobú koncepciu Ozbrojených síl SR. Sám som rok pôsobil v kancelárií ministra obrany SR Jána SIteka a predmetná problematika mi je veľmi blízka.
20.12.2012 10:36 - otázka od Noro
Dobry den pan Danko, co si myslite o teoriach, ze pozadie sveta riadia Iluminati a Sorosovci a podobne. Dakujem
Nie som zástancom teórií o koncoch sveta a o iluzórnych spolkoch. Myslím si, že predmetné teórie vznikajú slabosťou ľudí a dezilúziami. Človek svet nezmení, ale určite nie je ani riešením byť depresívni a pichať doma do pahreby. Treba sa pozrieť okolo seba, riešiť to čo dokážeme, a nekaziť si náš krátky život negatívnymi myšlienkami. Nič netrvá večne. Všetko sa raz pominie.
20.12.2012 10:34 - otázka od Jan...
Nacionálne alebo národné strany už nemajú význam v EU. Je potrebné stavať na ekonomike a solidarite. Chudoba (70 % obyv.) potrebuje Jánošíka, ktorý postaví k múru všetkých zbohatlíkov typu Mečiar, Slota, Dzurinda, Mikloš a pod... Ficovu úderku som úmyselne vynechal, lebo sú ešte v akcii.... To je môj názor a čo Váš ?????
Nie nacionalizmus, ale vlastenectvo je dôležité najmä v dnešných časoch. Vlastenec je v každej politickej strane. Vlastenec je každý človek, ktorý miluje svoju vlasť a neroztrasie sa pred kýmkoľvek, kto hovorí nemecky, anglicky a poklepe ho po pleci. Vlastenectvo je dnes dôležité vo vzťahu k EÚ, ale i v boji s monopolmi, ktoré drancujú Slovensko. Takmer 14 miliárd eur odchádza na ziskoch spoločností akými sú telekomunikační operátori, banky, energetické podniky, do západných krajín. Uvedená suma je takmer identická s výškou štátneho rozpočtu. Len vlastenec dokáže povedať nie kolenačkovej politike. Len vlastenec ochráni svoju vlasť. Čakal som jánošíkovské dane na všetky predmetné spoločnosti. NEdovolím si kohokoľvek obviňovať. Môžem však povedať, že je najvyšší čas aby táto vláda začala zdaňovať bohatých a tých, čo na to reálne majú. Nesmie demotivovať ľudí, ani živnostníkov, podnikateľov, ale musí sa pozrieť na všetky strategické spoločnosti. Verím, že naberú odvahu.
20.12.2012 10:29 - otázka od volic hovn°
Vas nazor a postoj strany ku priamej demokracii? Nezavisli kandidati, imperativny mandat (moznost odvolania poslanca pocas volebneho obdobia), sfunkcnenie referenda (ako celostatneho aj miestneho), ...
Nezávislí poslanci, ktorých doviedol Matovič, sú dnes na posmech v parlamente. V parlamente musia byť politické strany. Nehovorím, že parlament nemôže byť dvojkomorový, to jest, časť poslancov volená priamo ľuďmi z regiónov. Je však nevyhnutné, aby tí ľudia, ktorí sú poslancami v parlamente nešaškovali, ale vykonávali svoju prácu. Anarchia pre spoločnosť je veľmi nebezpečná. Politický systém má svoje pravidlá. A 150 individualistov v parlamente by nikdy nič nedohodlo.
20.12.2012 10:25 - otázka od Ludovit Fujak
ja by som chcel srdecne pozdravit pana Danka.mal som moznost sa stretnut s nim osobne.myslim si,ze zezla predsedu SNS sa vzchopil na jednicku.jasne.vecne,cielene slova boli na mieste:) ale mam jednu otazocku,v poslednom case o panovi Slotovi nieje pocut vobec,neuskodi to SNS?vieme ze Slota je nenavideny,ale aj milovany...vela ludi volio SNS,podporuje SNS prave preto,ze tam je on.neboji sa pan predseda odlivu Slotovych fanusikov?? pozdravujem vas,prajem vam aj vasej rodine prijemne prezitie Vianoc a vela uspechov v Novom roku:)
ďakujem. Prajem aj Vám šťastné a veselé Vianoce. SNS ukázala pri zmene predsedu, že si jej predstavitelia uvedomujú, že moc sa medzi rovesníkmi odovzdáva bojom, ale medzi generáciami prirodzene. Došlo k odovzdaniu kompetencií a som predseda, ktorý má všetky práva bez akéhokoľvek obmedzenia, aké mal môj predchodca. Dvadsať rokov v politike nie je sranda. Nie som v denno-dennom kontakte s p. Slotom. Viem však, že sa venuje svojej rodine, na ktorú má konečne čas. SNS si dokázala svoje problémy vyriešiť v kuchyni a to je i dôvod, prečo sa naše rady rozširujú.
20.12.2012 10:22 - otázka od Karol Stalan
Ak nie ste len spolok anti-hungaristov, ale ide vám naozaj o obranu a rozvoj slovenského národa - prečo neprotestujete proti masívnemu počešťovaniu detí v "slovenských" televíziách, proti českému imperializmu, likvidujúcemu slovenskú kultúru, umenie, knižnú a hudobnú tvorbu, šport, školstvo, médiá, zábavný priemysel ? Prečo sa neohlásite proti veľkočeskému revizionizmu v priemysle, obchode, službách, financiách ...? V SR pracuje na vynikajúco platených miestach vyše 10 tis. českých manažérov a špecialistov ? - Nechcete, aby sme sa pomaďarčili-OK-ale prečo sa mlčky pozeráte na naše masívne POČEŠŤOVANIE ?
Sme jediná strana, ktorá otvorene hovorí, že české finančné skupiny by nemali ovládnuť SPP. Českí chlapci v mojom veku za pričinenia tejto vlády budú mať krásne Vianoce. Získajú 49 percent slovenskej strategickej spoločnosti SPP. Doteraz 600 miliónové zisky odchádzali na dôchodky Nemcov a Francúzov. Súčasná vláda dovolí, aby zisky SPP odchádzali do českých bánk. Rešpektujem český národ, naše spolužitie malo veľké výhody aj nevýhody. Ale nemám červené súkno, ani na Čechov, ani na Maďarov. SNS pod mojim vedením bude rešpektovať každého človeka, bez ohľadu na farbu pleti, národnosť, pohlavie.
20.12.2012 10:17 - otázka od Pariš Jaroslav
Pán Danko načo umele udržiavať SNS ked ste ju na čele s p. Slotom sdiskreditovali. Prišli ste o všetko, ved ste dopadli tak ako aj slávne HZDS na čele s. Mečiarom.
SNS vznikla v roku 1871. Na začiatku bojovala za práva SLovákov v Uhorsku. V časoch ČSR bojovala proti čechoslovakizmu. V deväťdesiatych rokoch ako prvá otvorila otázku vzniku samostatnej republiky. V týchto časoch má SNS historickú šancu pozdvihnúť zástavu voči Európskej únií. Ak niekto odovzdáva bezhlavo kompetencie Európskej únií, nech nám odpovie, kto a kedy nám zabezpečí také dôchodky, mzdy aké majú západné krajiny. Naši ľudia žijú z tristoeurových dôchodkov, sedemstoeurových miezd, pričom voda, plyn, elektrina, potraviny sú u nás často drahšie. Kým budeme kľačať pred silnými krajinami, strácať kompetencie, dovtedy má SNS povinnosť bojovať.
20.12.2012 10:14 - otázka od maroš
Pán Danko.Som rád tejto zmene na čele strany.Konečne.Vždy som volil SNS,ale v posledných dvoch volebných obdobiach už nie.SNS pod vedením bývalého predsedu stratila u mňa kredit.Avšak pod Vašim vedením,verím tomu,že sa do parlamentu dostaneme.Naďalej som Váš sympatyzant.Osobne Vám želám veľa úspechov vo vedení SNS,trvalého a pevného zdravia,božieho požehnania.maroš.
Úctivo ďakujem. Nepovažujem sa za politika, ale človeka, ktorý sa už na politikov nevdel prizerať. Som advokát, zamestnávateľ a považujem politiku za prostriedok, ktorým môžete ovplyvniť spoločnosť. Vyzývam všetkých podobne zmýšľajúcich ľudí, aby mi pomohli prebudiť SNS, prebudiť vlastenectvo a zdvihnúť sebavedomie občanov SLovenska tak, aby sme pred každým, kto ovláda cudzí jazyk v Európe nekľačali. Naši ľudia si zaslúžia takú istú životnú úroveň, akú majú Nemci, alebo Francúzi. Nie sme o nič hlúpejší, ani nešikovnejší.
20.12.2012 10:11 - otázka od JAN
Predom Vás srdečne zdravím.Aký máte názor že sa budu riešit 300 euro a menej dochodky a SMER zatial rieši 2000 euro lekári 900 euro sestričky a 880 euro učitelov ktorí pracuju 4 hodiny denne.Nezaslužili by si všetci občania lebo si myslím že doležité su aj POLNHOSPODARI a všetci bez toho by nemohol štát fungovat.Ja som ZTPS a pridali mi 10 EURO.Velmi Vám držím palce aby ste sa dostali do PARLAMENTU.Vela zdravia v r.2013
Ja som šokovaný, že táto vláda zdaňuje a zaťažuje chudobných. Tvrdili, že zdania monopoly, banky, obchodné reťazce, ale i finančné skupiny. Najkrajšie Vianoce budú mať finančné skupiny, ktoré získajú SPP. Nečakal som, že táto vláda zavedie dane pre každého, že tak hrubo zaútočí na dôchodcov, ZŤP, učiteľov, ale i živnostníkov. Nech si každý počas Vianoc oddýchne a verím, že pohľad na výplatnú pásku veľa ľudí počas Vianoc prebudí.
20.12.2012 10:07 - otázka od Tutanmachon
Dobry den, Chcem sa spytat na otazku velmi citlivu ako sa bezne hovori zavanajucou rasizmom. Je vobec mozne nastolit nejaky ferovy system pre vsetkych, aby aj nedotknutelni boli nuteni pracovat pripadne aspon regulovat svoje stavy? Bezne pracujuca rodina si moze dovolit 2 deti maximalne aj to je luxus, pricom ludia co su na davkach si veselo ziju v 10 a viacpocetnych rodinach. Asi je nieco zle. Takto vidim vychodisko len vo zvysovani dani, aby sa to vsetko uzivilo v tomto trende. Vdaka za odpoved
Prajem dobrý deň všetkým čitateľom. Je dôležité rešpektovať každého bez ohľadu na farbu pleti, pohlavie, národnosť. Ale je nevyhnutné si uvedomiť, že peniaze má dostávať človek len za prácu. Jednoduchá veta, kto nepracuje nech neje, je síce tvrdá, ale pravdivá. Pokiaľ nezavedieme odplatnosť za akýkoľvek osoh, nebude na Slovensku nikdy poriadok.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu