Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Farmári mali hnoj vysypať radšej pred sídlo Smeru, myslí si Galko

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hnoj, ktorý nespokojní poľnohospodári v stredu vysypali pred zastupiteľstvo Európskej komisie (EK) na Slovensku, mal ísť radšej pred sídlo strany Smer-SD. Na stredajšom tlačovom brífingu to vyhlásil podpredseda strany SaS Ľubomír Galko.

 Ako dôvod uviedol, že za súčasnú zlú situáciu v slovenskom agrosektore nie je zodpovedná len Európska únia (EÚ) ale aj minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek a vládnuca strana Smer-SD.

Galko súčasnému kabinetu vo svojom vystúpení vyčítal, že SR dodnes nepredstavila oficiálnu pozíciu k Spoločnej poľnohospodárskej politike (CAP) EÚ, a tiež aj to, že krajina sa doteraz nepridala k žiadnej spoločnej iniciatíve ostatných členských štátov v rámci CAP. Zároveň vyjadril podporu strany SaS úsiliu nespokojných farmárov.

Podpredseda SaS ďalej kritizoval porazenecký postoj Roberta Fica voči EÚ. "Toto nie je zastupovanie národnoštátnych záujmov," dodal. Narážal tým na premiérove vyhlásenia, že predstavitelia vlády nie sú tí, ktorí rozhodujú, ale len sprostredkúvajú názory slovenských poľnohospodárov Bruselu. Jeho stranícky kolega Richard Sulík vyzval Fica, aby sa on osobne zasadil o to, že slovenskí vyjednávači budú za poľnohospodárov naozaj v Bruseli bojovať. Súčasný šéf agrorezortu toho podľa neho doteraz nebol schopný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu