Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Paška: Ak je Klimeš skutočne kandidátom celej opozície, prejaví sa to

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA - Ak je Vladimír Klimeš skutočne kandidátom celej opozície na šéfa Najvyššieho kontrolného úradu, určite sa to prejaví na počte hlasov. Pre TASR to povedal predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD), ktorý určil voľbu predsedu NKÚ na 11. decembra.

Klimeš je jediným kandidátom na tento post, podobne ako to bolo v prípade Kamila Krnáča. Oboch nominovala SaS, pridali sa ostatné opozičné strany. Krnáča však v predchádzajúcich voľbách nevolili ani niektorí opoziční poslanci, hoci mu podporu deklarovali. Ako pochodí Klimeš, sa ukáže počas nadchádzajúcej voľby.

Pod jeho nomináciu sa podpísali všetky opozičné strany - SaS, KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd aj OĽaNO. V odôvodnení svojho návrhu mimo iného uvádzajú, že má všetky predpoklady úspešne vykonávať túto zodpovednú funkciu.

Klimešovo zvolenie závisí od Smeru-SD. Premiér Robert Fico (Smer-SD) niekoľkokrát deklaroval, že post šéfa NKÚ patrí opozícii. Napriek tomu, že mala spoločného kandidáta, ktorým bol Kamil Krnáč, nepodarilo sa ho v parlamente dvakrát zvoliť.

Vladimír Klimeš bol vo voľbách v roku 2012 na 24. mieste kandidátky SaS. Za vlády Ivety Radičovej bol členom predstavenstva Slovenského plynárenského priemyslu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu