Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Škripek sa zamotáva v žalobe na Cynickú obludu: Poradili mi ju kolegovia!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: www.cynickaobluda.com)

BRATISLAVA – Nič z toho nebude? Poslanec Branislav Škripek z klubu Obyčajných ľudí si to nakoniec so žalobou na Cynickú obludu možno rozmyslí. Žalobu za koláž z fotiek mu vraj navrhli kolegovia, ale on si stále myslí, že je príliš málo v parlamente na to, aby mával žalobami. Poslanec sa trošku zamotal aj v tom, čo chce vlastne žalovať. Kým minulý týždeň mu vadil vtip so Škripecom, teraz už tvrdí, že myslel koláž s vulgarizmom.

Čo ho nakoniec urazilo? Poslanec OĽaNO Branislav Škripek zvažuje, či podá žalobu na internetový portál, ktorý uverejňuje vtipné fotografie z najzaujímavejších udalostí na Slovensku. Cynická obluda si Škripeka zobrala na mušku viackrát. Prvá koláž obsahovala v texte vulgarizmus a spájala sa s vierovyznaním poslanca. Ďalšia bola slovnou hračkou, ktorá pretvorila meno Škripeka na škripec. Tretia ho porovnávala s kreslenou postavičkou zo seriálu Simpsonovci.

Túto koláž najnovšie označil poslanec za milú politickú satiru
Zobraziť galériu (4)
Túto koláž najnovšie označil poslanec za milú politickú satiru  (Zdroj: www.cynickaobluda.com)

Poslancovi sa tieto zosmiešňujúce fotografie najskôr veľmi nepáčili. Vulgarizmus ho urazil, slovnú hračku ocenil ako dobrú politickú satiru a Simpsonovcov nepozná, takže sa ku koláži vyjadriť nevedel. Pre Topky.sk vtedy povedal, že sa ho zosmiešňujúce koláže dotkli a zvažuje podanie trestného oznámenia na autora. Po pár dňoch názor poopravil. „Prišli za mnou kolegovia, že či nechcem podať žalobu. Ja som najskôr nad tým nerozmýšľal, necítim sa na to, že by som mal mávať žalobami. Nebudem však Cynickú obludu žalovať za slovnú hračku Škripek – škripec, to ma neurazilo. To beriem ako milú politickú satiru,“ vysvetlil nám poslanec.

Túto koláž Škripek nerieši, Simpsonovcov totiž nepozná
Zobraziť galériu (4)
Túto koláž Škripek nerieši, Simpsonovcov totiž nepozná  (Zdroj: www.cynickaobluda.com)

Najviac sa ho totiž dotkla prvá koláž, v ktorej Cynická obluda použila vulgarizmus. „Prekročilo to hranice. Autor ma prekvapil svojou prázdnotou. Tváril sa ako cnostný človek, je však neférový,“ povedal nám poslanec a dodal, že o podaní žaloby stále nie je rozhodnutý. Ako sám priznal, nie je jediný, kto koláž hodnotil ako prekročenie hraníc.  „Ľudia, ktorí ma poznajú ma majú radi a aj im sa to zdalo nevhodné. Svedčia o tom aj komentáre pod tou fotografiou,“ povedal Škripek. Ako to teda nakoniec so žalobou dopadne, a za ktorú koláž ju vlastne poslanec podá zatiaľ, zdá sa, nevie ani on sám.     

Táto koláž má byť predmetom žaloby na autora
Zobraziť galériu (4)
Táto koláž má byť predmetom žaloby na autora  (Zdroj: www.cynickaobluda.com)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu