Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Podľa Bugára nemá význam reagovať na Matovičove bludy: Trafená hus zagága

Bugár zdôraznil, že nemá význam uvažovať o spolupráci pravice s OĽaNO
Bugár zdôraznil, že nemá význam uvažovať o spolupráci pravice s OĽaNO (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Mosta-Híd Béla Bugár nebude reagovať na slová lídra OĽaNO Igora Matoviča, ktoré označil za bludy.

 "Trafená hus zagága," uviedol dnes Bugár. Pripomenul, že ešte pred voľbami hovoril, že pravicové strany by nemali ísť do koalície s Matovičovým hnutím. "A mal som pravdu. Dnes je vidieť, že Matovič nemá jednotný poslanecký klub, polovica poslancov má iný názor ako on. Koľkokrát podporujú návrhy Smeru-SD," konštatoval šéf Mosta-Híd.

Bugár zdôraznil, že nemá význam uvažovať o spolupráci pravice s OĽaNO, treba prehlbovať spoluprácu troch pravicových strán SDKÚ-DS, Most-Híd a KDH, ktoré majú podobný pohľad na demokratizáciu Slovenska a európske otázky. Tieto subjekty by podľa Bugára mali hľadať spoločné témy a rozvíjať aj spoluprácu so SaS. Matovič si podľa lídra Mosta-Híd kopne do každého, do koho môže a "vykľul sa z neho horší človek, ako sú tí, ktorých označoval za Gorily."

Matovič prezentoval výhrady k predsedovi Mosta-Híd Bélovi Bugárovi. "Ak by sa dnes mala skladať vláda, ja si to neviem predstaviť s ľuďmi veľmi zákernými a falošnými, ako je Bugár, ktorý je vás schopný pichnúť od chrbta, keď to najmenej čakáte. Ísť sa s takým človekom o niečom dohadovať ma už ničím neláka a neoslovuje," priblížil. Bugár už Matovičovi nestojí za to, aby si s ním vytváral nejaký vzťah a v parlamente pre neho neexistuje. "Už je na ťahu on. Podľa mňa sa voči nám správa veľmi chrapúnsky," poznamenal Matovič na Bugárovu adresu.

Podľa neho šéf Mosta-Híd bez akejkoľvek príčiny dlhodobo a pri každej príležitosti napáda OĽaNO. "Pred voľbami hovoril, že keď sa obyčajní ľudia dostanú do parlamentu, nevznikne pravicová vláda. Chcel ísť do vlády so Smerom, tak si robil alibi. Vedel, že s nami sa na žiadnom biznise nedohodne. Nikdy som sa ho nesnažil zhovaďovať a vyhlasovať, že je nezodpovedný alebo niečo podobné, ale on má potrebu toto dookola opakovať," vyslovil sa šéf OĽaNO.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu