Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KDH sa rozpadá: Procházka zakladá platformu Silná spoločnosť!

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanec NR SR za KDH Radoslav Procházka zakladá platformu. Platforma, ktorej vznik pripravuje, je podľa neho pripravená na štart. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, platforma má názov, logo, expertné zázemie, prívržencov a predovšetkým má program.

 

„Pracoval som na ňom celé leto s ľuďmi, ktorí vo svojich odboroch predstavujú prvú ligu. Volá sa Silná spoločnosť, jednoduchý štát a ponúka základy novej spoločenskej dohody,“ povedal dnes pre agentúru SITA Procházka.

Keďže je však pre neho dôležitý nielen cieľ, ale aj cesty k nemu, cíti povinnosť predstaviť program najskôr kolegom v hnutí, a to na najbližšej Rade KDH 29. septembra. „Chcem si túto politickú povinnosť splniť napriek tomu, že ambície platformy prekračujú rámec KDH a pre jej program sa budem snažiť získať väčšinu nielen v KDH, ale v ďalšej fáze aj mimo neho,“ vyhlásil Procházka. Podľa neho to bude otvorená a priamočiara pozvánka na spoluprácu pre všetkých, ktorí veria, že v tomto štáte ešte stále žije dosť ľudí, ktorí si zaslúžia poctivé a kompetentné zastúpenie, ale ktorým ho Smer nevie alebo nechce dať.

Vznik platformy ohlásil Procházka v júni počas snemu KDH. Vtedy povedal, že jeho úsilie o systémovú zmenu fungovania KDH nebolo v konečnom dôsledku na sneme úspešné, ale dôležité je, že sa mu podarilo presadiť aspoň otvorenú diskusiu. „Nepodlieham pocitom odovzdanosti, naopak, budem pokračovať v úsilí o vnútornú obrodu hnutia budovaním programovej platformy, pravdepodobne aj s ambíciou postupnej prípravy novej personálnej alternatívy voči súčasnému vedeniu," povedal vtedy Procházka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu