Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Matovič vidí v zmenách dôchodkov krach opozície, bola nezodpovedná

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zmeny v dôchodkoch a odvodoch vláda Roberta Fica mohla schváliť iba preto, lebo štyri opozičné subjekty KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd a SaS pred rokom nezodpovedným správaním a odsúdeniahodným spôsobom hodili moc na zem a uvoľnili tak cestu Smeru-SD, myslí si predseda OĽaNO.

"Iba to, že štyri strany sa správali nezodpovedne, tri vydierali SaS a SaS bola tvrdohlavá, spôsobilo to, že Robert Fico vládne a dnes môže meniť akýkoľvek zákon, ktorý si zmyslí," poznamenal Matovič.

Premiér podľa jeho slov novelou zákona o sociálnom poistení urobil pravý opak, ako sľuboval pred voľbami, teda istoty a ochranu chudobných. "Urobili kroky, ktoré najviac poškodia najchudobnejších. Chudobných ľudí, ktorí si nevedia nájsť inú prácu, klasické zamestnanie, a zamestnajú sa na živnosť, lebo im to niekto povie, chudobných ľudí, ktorí sa nevedia inak zamestnať a nájdu si prácu na dohodu," vysvetlil Matovič. OĽaNO podľa jeho slov pozmeňujúcim návrhom ochránilo aspoň skupinu študentov dohodárov do 18 rokov, na viac ako opozičná strana nemali dostatočnú silu.

"Prírodovedci môžu len konštatovať, že dnes došlo na Slovensku ku katastrofálnemu zemetraseniu vysokého stupňa Richterovej stupnice," poznamenal poslanec za OĽaNO Mikuláš Huba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu