Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Matovičovci sa zatiaľ na stranu meniť nebudú

Igor Matovič
Igor Matovič

POPRAD – Ani po dnešnom celodennom rokovaní poslancov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti v Poprade nepadlo rozhodnutie, či sa hnutie organizačne priblíži k štandardným politickým stranám alebo zostane v doterajšej podobe.

„Začali sme túto diskusiu s tým, že sme sa dohodli, že budeme mať ďalšie stretnutie na túto tému. Môj postoj je stále taký istý, ako bol. To znamená, že keď sme raz ľuďom sľúbili, že vytvoríme alternatívu voči politickým stranám, čiže budeme zoskupením nezávislých ľudí v politike, tak ja chcem dodržať predvolebný sľub, ktorý sme ľuďom dali,“ povedal po rokovaní Igor Matovič.

Šéf Obyčajných ľudí nechcel uviesť, či na dnešnom stretnutí odznelo viac názorov, podľa ktorých by sa malo hnutie zmeniť na štandardnú politickú stranu. „Snažili sme sa prezentovať jednotlivé pohľady na fungovanie. Cieľom stretnutia bolo zozbierať vízie a nápady a nechať si čas na premyslenie,“ dodal Matovič. O tejto téme chcú Matovičovci hovoriť ešte minimálne na jednom spoločnom stretnutí poslancov. Klub poslancov Obyčajných ľudí a nezávislých osobností bude v parlamente podľa Matoviča aj naďalej vystupovať spoločne. „My sme stále klub Obyčajných ľudí a nezávislých osobností a nevidím nejaký zásadný dôvod, aby sa na tom niečo menilo. Išli sme aj do volieb s tým, že mnoho zásadných vecí nás spája a rozdielnosti nás obohacujú a myslím si, že by to tak mohlo naďalej zostať,“ uviedol Matovič. Z klubu poslancov podľa neho momentálne nikto neodchádza.

Podľa poslanca Alojza Hlinu sú aj po dnešnom rokovaní poslancov za Obyčajných ľudí a nezávislé osobnosti stále viaceré alternatívy, o ktorých sa bude ešte diskutovať vo vnútri klubu. Na otázku, či zostáva v klube Obyčajných ľudí a nezávislých osobností uviedol, že „my sme neukončili ten proces a už dávnejšie bolo povedané, že do konca augusta by sa to malo nejakým spôsobom zadefinovať.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu