Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žitňanská: V priebehu tohto roka sa ukáže potenciál vedenia SDKÚ

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V priebehu polroka, alebo v priebehu tohto roka sa podľa poslankyne strany Lucie Žitňanskej ukáže potenciál nového predsedu a nového vedenia SDKÚ-DS.

Zatiaľ má podľa nej vedenie plné právo robiť politiku tak, ako si predstavuje a toto plne rešpektuje. Ako povedala, jej predstava bola pred kongresom trochu iná, preto neprijala ponúkanú funkciu podpredsedníčky strany potom, čo ju delegáti nezvolili za predsedníčku. „Takto je to lepšie, aj pre nové vedenie, aj pre stranu ako takú,“ uviedla s tým, že rešpektuje výsledky kongresu a venuje sa poslaneckému mandátu a Bratislave. Podľa nej nové vedenie musí mať plný komfort, aby realizovalo politiku tak, ako si predstavuje, na čo dostalo plnú podporu na kongrese.

Nové vedenie SDKÚ-DS má podľa Žitňanskej plné právo aj na čas na to, aby mohlo naplno realizovať svoje predstavy a aby sa ukázali výsledky. „Preto vôbec necítim potrebu hodnotiť smerovanie strany. Keď budem cítiť potrebu to hodnotiť, tak určite nie najskôr cez médiá, ale najskôr vo vnútri strany a potom cez médiá,“ konštatovala Žitňanská..

Nové vedenie SDKÚ-DS na čele s predsedom Pavlom Frešom bolo zvolené na májovom kongrese. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu