Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Štát prispeje školám na mliečne výrobky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vláda na stredajšom rokovaní schválila novelu nariadenia o poskytovaní pomoci na podporu spotreby mlieka a mliečnych výrobkov pre deti v materských školách a žiakov základných a stredných škôl.

Novela podľa rezortu pôdohospodárstva zlepší systém kontroly zabezpečovania a dodávania mliečnych výrobkov. Taktiež stanovuje výšku pomoci z prostriedkov štátneho rozpočtu a najvyššie úhrady, ktoré budú žiaci platiť. Výška úhrad žiakov sa tak bude pohybovať od 0,04 do 0,28 eur v závislosti od daného výrobku.

Novela rozšírila zoznam oprávnených mliečnych výrobkov a stanovila výšku podpory z národných zdrojov a najvyššie úhrady zo strany žiakov. Táto legislatíva nadobudne účinnosť od 1. septembra tohto roku.

Podpora mliečnych výrobkov si vyžiada zo štátneho rozpočtu ročne 1,92 mil. eur, Európska Únia (EÚ) prispeje sumou vyše 806 tis. eur. Od prijatia novely si rezort pôdohospodárstva sľubuje zvýšenie zamestnanosti v mliekarenskom sektore a taktiež zvýšenie kvality stravovania detí a žiakov. Taktiež sa zníži administratívna záťaž uchádzačov o príspevky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu