Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Fico by sa futbalom neuživil: Na turnaji s veteránmi bez gólu či asistencie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CIGEĽ - Premiér Robert Fico si dnes popoludní zahral futbal v exhibičnom zápase s futbalovými veteránmi hornonitrianskej partizánskej obce Cigeľ. Zápas sa uskutočnil v rámci tradičného futbalového turnaja SNP, ktorý v obci zorganizovali už po 37. raz.

V posledných rokoch sa na turnaji zúčastňujú aktívne futbalové družstvá z okolitých obcí a aj futbalisti partnerskej obce Vikýřovice v Českej republike. Súčasťou býva aj exhibičný zápas futbalových vyslúžilcov s politikmi a poslancami Národnej rady SR, ktorý vždy priláka mnoho divákov z obce a okolia, konštatoval starosta Cigľa Štefan Mjartan. Súčasný predseda vlády a predseda strany Smer-SD Robert Fico sa na týchto zápasoch zúčastnil už najmenej desaťkrát. Starosta bol rád, že ani v tomto roku nesklamal a opäť prišiel aj s niektorými ďalšími poslancami a politikmi za stranu Smer-SD.

Premiér v príhovore vyzdvihol podujatia, ktoré obec pravidelne organizuje na počesť SNP. V zime je to turistický Pochod vďaky SNP a v lete futbalový turnaj. Priznal sa, že na tieto podujatia vždy prichádza rád, aj teraz sa do Cigľa ponáhľal z dnešných Slávností bratstva Čechov a Slovákov, ktoré sa konali na Veľkej Javorine. Stretol sa tam aj so svojím českým kolegom Petrom Nečasom, ktorý ho požiadal, aby všade, kde príde, odovzdal pozdrav obyvateľom Slovenska. Fico povedal, že to rád urobí, pretože vzťahy medzi oboma národmi sú fantastické. Zaželal všetkým pekný športový zážitok, i keď vyslovil osobné obavy, či ešte nezabudol hrať futbal, pretože starostí ako predseda vlády má teraz veľa a na futbal zostáva málo času.

Napriek tomu však premiér ukázal, že ešte vie kopnúť do lopty. Na ihrisku vydržal oba 35-minútové polčasy. I keď občas vystrelil na bránku, gól nedal a ani naň neprihral. Našťastie ho zastúpili spoluhráči, medzi ktorými bol aj poslanec Dušan Galis alebo legenda slovenského futbalu Laco Petráš. Družstvo politikov a poslancov doplnili futbaloví vyslúžilci z Prievidze. Nečudo, že im cigeľskí veteráni podľahli 3:0. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu