Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Matovičovi nechcú na cestu po rómskych osadách požičať karavan

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Dvojica poslancov Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič a Alojz Hlina majú problém zohnať na letné potulky po rómskych osadách karavan. Ako povedal dnes Matovič, keď zavolajú do požičovné karavanov, pýtajú sa ich, či s tým nechcú ísť do rómskej osady a potom povedia, že žiaľ karavan nepožičajú.

"Zažívame taký rasizmus. Momentálne máme problém zohnať karavan. Ale zoženieme niečo," vyhlásil Matovič. Dvojica poslancov chce v osadách medzi Rómami stráviť týždeň počas letných prázdnin. "Určite nechceme stvrdnúť iba v jednej osade, chceme ich prejsť viacero, tých najproblematickejších a hovoriť so všetkými stranami a dôjsť na koreň problému," povedal Matovič s tým, že keď chce poslanec hovoriť o akomkoľvek probléme, mal by ho poznať z blízka.

"Mnohí z nás sa stretli napríklad s rómskou kriminalitou na vlastnej koži, ale je to tak vážny problém, že by sme ho mali poznať zblízka a osobne. Chceme ísť do osád a hovoriť s Rómami aj bielymi, zažiť osobný dotyk a potom budeme mať väčšie právo niečo navrhovať," dodal. Matovič s Hlinom však nechcú vyraziť do osád sami. Chcú pozvať aj iných opozičných poslancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu